19:03 13.11.2020

Ілон Маск отримав позитивний і негативний результати тесту на COVID-19

2 хв читати
Ілон Маск отримав позитивний і негативний результати тесту на COVID-19

Головний виконавчий директор американської Tesla Inc. (SPB: TSLA) Ілон Маск, який від початку пандемії неодноразово говорив про те, що небезпека коронавірусу перебільшена, повідомив, що отримав позитивний і негативний результати тестів на COVID-19, засумнівавшись у достовірності таких досліджень.

Маск повідомив у Twitter про те, що в нього спостерігалися ознаки застуди і що з чотирьох досліджень, проведених за допомогою одного й того самого апарата, два показали позитивний результат, а ще два - негативний.

"Щось тут дуже нечисто", - написав він.

За його словами, в симптомах, які він відчував, "не було нічого незвичайного".

У березні Маск прогнозував, що до кінця квітня в США кількість нових випадків захворювання наблизиться до нуля. Того самого місяця Маск заявляв: "Я думаю, що паніка завдасть більше шкоди, ніж вірус, якщо цього вже не сталося".

Повідомлення Маска про результати тестування припали на момент, коли кількість нових випадків зараження COVID-19 оновила рекорд. У середу влада округу Аламіда неподалік Сан-Франциско, де розташований єдиний у США автомобільний завод Tesla, попередила про зростання випадків коронавірусу й можливе впровадження нових обмежень для боротьби з захворюванням. Раніше цього року органи охорони здоров'я округу зобов'язали компанію тимчасово закрити автомобільний завод.

У квітні, коли завод було закрито, Маск під час телефонної конференції з інвесторами розкритикував видані місцевою владою розпорядження щодо самоізоляції. "Поверніть людям їхню бісову свободу", - заявив він.

Чотири результати були отримані за допомогою експрес-тестів. Маск повідомив, що пройшов в іншій лабораторії ретельніше дослідження методом ПЛР, або полімеразної ланцюгової реакції, для якого береться мазок із зіва й носа. Він очікує на результати через 24 години.

Призупинення роботи заводу Tesla у зв'язку з пандемією в певний момент загрожувало звести нанівець план Маска щодо збільшення постачань на 36%. Минулого місяця компанія заявила, що її мета щодо постачання понад 500 тис. електромобілів цього року все ще досяжна. За оцінками аналітиків, незважаючи на пандемію, компанія у 2020 році може отримати перший річний прибуток.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА