12:55 10.11.2020

Українці довіряють ЗСУ, церкві та ДСНС, не довіряють чиновникам, судам і російським ЗМІ - опитування

2 хв читати
Українці довіряють ЗСУ, церкві та ДСНС, не довіряють чиновникам, судам і російським ЗМІ - опитування

Українці частіше довіряють Збройним силам України, церкві, ДСНС і не довіряють українським чиновникам, судам і російським ЗМІ, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року.

Згідно з даними дослідження, серед державних і громадських інститутів найчастіше довіра висловлюється Збройним силам України (66% опитаних), церкві (62%), Державній службі з надзвичайних ситуацій (60%).

Соцопитування також засвідчило, що українці схильні довіряти Державній прикордонній службі (55%), Національній гвардії України та добровольчим батальйонам (по 52%). Крім того, згідно з даними опитування, українці довіряють місцевим органам влади: 54% довіри главі міста, села або селища і 50% - відповідній місцевій раді.

Стосовно недовіри, то, як показало опитування, найчастіше вона висловлюється на адресу державного апарату, чиновників - їм не довіряють 79% опитаних. Українському парламенту не довіряють 76%, уряду - 75%, політичним партіям - 73%. Також високий рівень недовіри до антикорупційних структур України: НАБУ не довіряють 72,5% респондентів, Нацагентству з питань запобігання корупції - 71%, САП і ВАКС - по 70%.

Також українці не схильні довіряти судам. Рівень недовіри до Конституційного суду - 65% опитаних, місцевим судам - 63%, Верховному Суду - теж 63%.

Загалом, згідно з опитуванням, оцінюючи рівень довіри до політиків і громадських діячів, більшість респондентів висловлюють недовіру на адресу всіх політиків, чиї прізвища були у списку.

Водночас частіше, порівняно з іншими політиками, довіра висловлюється президентові України Володимиру Зеленському - на рівні 33%, але водночас 62% респондентів не довіряють главі держави.

Рівень довіри-недовіри до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова 30% і 57% відповідно, генпрокурора Ірини Венедіктової – 6% і 62% відповідно, до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова - 12% і 76% відповідно.

Згідно з даними дослідження, російським ЗМІ не довіряють 79% респондентів.

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. Опитування проводилося у рамках проекту "Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи подальшого розвитку", здійснюваного Центром Разумкова спільно з представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА