11:48 03.11.2020

Україна близька до катастрофи через зростання кількості захворілих на COVID-19 - Степанов

2 хв читати
Україна близька до катастрофи через зростання кількості захворілих на COVID-19 - Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявляє про критичну ситуацію, що склалася в країні у зв'язку зі зростанням кількості захворілих на коронавірусну інфекцію COVID-19, і наголошує, що легкий сценарій проходження другої хвилі захворюваності вже неможливий.

"Ми дійшли до точки неповернення і близькі до катастрофи. Ситуація критична не лише в Україні, а й у всьому світі... Попереду важкі часи... Ситуація швидко перетворюється зі складної на катастрофічну. Епідемія розвивається ураганними темпами у всьому світі. Нам необхідно приготуватися до неминучого: легко пройти другу хвилю неможливо. Тому наші зусилля спрямовані на те, щоб пережити ці випробування з мінімальними витратами", - сказав Степанов, виступаючи на засіданні українського парламенту у вівторок.

Він розповів про заходи, яких вживає відомство у зв'язку з цим, але зазначив, що "хоч би з якою швидкістю ми додавали ліжкомісця, коронавірус поширюється набагато швидше", і така ситуація однакова у всьому світі.

"Але хоч би як ми намагалися збільшити кількість ліжок, все одно є межа, і у разі, якщо заповнення досягне 100%, нам доведеться застосовувати активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим із більшими шансами на виживання. Це означатиме, що наша медична ситуація не витримала, фактично це буде катастрофа", - сказав міністр.

Крім того, за словами Степанова, якщо не буде достатньої кількості лікарів, "кількість ліжок уже не матиме жодного значення". "Ми здійснюємо роботу із залучення лікарів інших спеціальностей, а також інтернів і студентів медичних вишів для лікування ковідних хворих", - розповів керівник відомства.

"Немає когось одного окремо відповідального за боротьбу з COVID-19, ніхто у світі не здатний самостійно розв'язати проблему коронавірусу. Більше того - ніхто ні за кого не розв'яже цієї проблеми. Проскочити не вдасться. Настав час особистої відповідальності кожного", - наголосив Степанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА