07:19 21.10.2020

ФБР вважає, що Росія не має стосунку до публікації листів, які нібито належать синові Байдена

3 хв читати
ФБР вважає, що Росія не має стосунку до публікації листів, які нібито належать синові Байдена

ФБР не вважає, що Росія замішана в публікації газетою New York Post листів, які нібито належать синові кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена - Гантеру, повідомляє Fox News з посиланням на обізнані джерела.

"ФБР володіє ноутбуком, що містить електронні листи Гантера Байдена, і погоджується з оцінкою директора Національної розвідки Реткліффа (Джон Реткліфф - ІФ) про те, що електронні листи не були частиною російської дезінформаційної кампанії", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Директор Національної розвідки США Реткліфф заявив у понеділок, що інформація на ноутбуці Байдена "не є частиною якоїсь російської дезінформаційної кампанії".

Тим часом, газета Politico опублікувала лист, який підписали понад 50 колишніх високопоставлених чиновників розвідки США. На їхню думку, історія з Гантером Байденом має всі ознаки російської кампанії з дезінформації.

Вони заявили, що їх досвід в сфері національної безпеки змушує їх підозрювати, що "російський уряд зіграв значну роль у цій справі".

"Якщо ми маємо рацію, то це Росія намагається вплинути на те, як американці голосують на цих виборах, і ми твердо віримо, що американці повинні знати про це", - написали автори листа.

"Ми хочемо наголосити, що не знаємо, чи є електронні листи, надані The New York Post особистим адвокатом президента Трампа Руді Джуліані, справжніми чи ні, і що у нас немає доказів причетності Росії", - йдеться в листі.

Однак, "є низка факторів, які змушують нас підозрювати російське втручання".

"Така операція була б сумісна з російськими цілями, викладеними недавно розвідувальним співтовариством, створити політичний хаос у Сполучених Штатах і поглибити політичні розбіжності, а також зашкодити кандидатурі колишнього віце-президента Байдена і тим самим допомогти кандидатурі президента Трампа", - йдеться в листі.

Зазначається, що лист надав виданню колишній головний помічник директора ЦРУ Джона Бреннана - Нік Шапіро. Він наголосив, що під листом підписалися екс-співробітники розвідки, які працювали на останніх чотирьох президентів США, включно з Дональдом Трампом.

Раніше газета New York Post повідомила, що Байден у 2015 році завдяки синові Гантеру провів зустріч з високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів у нього ніколи не було. Інформація про зустріч Джо Байдена з Пожарським зацікавила ЗМІ США, оскільки сам колишній віце-президент запевняв, що ніколи не обговорював з сином бізнес-діяльність поза Штатів. При цьому у передвиборчому штабі Байдена назвали інформацію New York Post недостовірною. А соцмережі Facebook і Twitter дійшли висновку, що опублікована інформація дійсно може бути недостовірною і тому обмежили доступ до цієї публікації через свої платформи.

Листи, опубліковані виданням, були взяті з ноутбука, нібито залишеного сином Байдена в одній із ремонтних майстерень штату Делавер.

Пізніше повідомлялося, що ФБР розслідує можливу причетність іноземної розвідки до опублікованого електронного листування.

Трамп неодноразово закликав з'ясувати, яким чином молодший Байден отримав високу посаду члена правління в українській приватній газової компанії Burisma, не маючи при цьому ніякого досвіду в управлінні компаніями. Гантер Байден був членом правління компанії з 2014 до 2019 року. У 2016 році його батько Джо Байден зажадав звільнити генпрокурора України Віктора Шокіна, який починав розслідування діяльності Burisma. В результаті Шокін був звільнений, а розслідування справи припинено. Трамп звинувачує Байдена-старшого у використанні службового становища для допомоги бізнесу сина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА