23:35 12.10.2020

Facebook вводить заборону на контент із запереченням Голокосту

2 хв читати
Facebook вводить заборону на контент із запереченням Голокосту

Соціальна мережа Facebook у понеділок заявила про обмеження доступу до контенту про заперечення Голокосту в рамках програми з боротьби з ненависницькими висловлюваннями, повідомляють американські ЗМІ.

"Наше рішення підкріплюється документально підтвердженим зростанням антисемітизму в глобальному масштабі і тривожним рівнем необізнаності про Голокост, особливо серед молоді", - йдеться в заяві Facebook.

Соцмережа посилається на дослідження, згідно з результатами якого 25% американців віком від 18 до 39 років вважають, що Голокост - це міф чи перебільшення, деякі з них не впевнені в істинності факту геноциду єврейського народу.

Зазначається, що тепер Facebook перенаправлятиме користувачів на достовірну інформацію про Голокост у разі, якщо будуть відзначатися запити на контент про заперечення Голокосту на платформі цієї соціальної мережі.

Глава Facebook Марк Цукерберг також прокоментував це рішення в своєму акаунті.

"Я боровся з протиріччям відстоювання свободи вираження поглядів та шкодою, яка заподіюється мінімізацією або запереченням жахів Голокосту", - написав Цукерберг.

"Моє мислення еволюціонувало в міру того, як я бачив дані, що демонструють зростання насильства на ґрунті антисемітизму. Провести правильні кордони між прийнятним і неприйнятним, непросто, але я вважаю, що з урахуванням нинішнього стану справ у світі, це золота середина", - додав глава Facebook.

ЗМІ нагадують, що раніше Цукерберг заявляв, що вважає "глибоко образливим" заперечення Голокосту, але до того ж зазначав, що соціальним мережам годі було обмежувати контент.

"Я не думаю, що нашій платформі слід вживати заходів щодо цього, оскільки я думаю, що є речі, які різні люди сприймають помилково", - сказав Цукерберг у 2018 році в інтерв'ю сайту Recode.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА