14:16 08.10.2020

В Україні запустили чат-бот для юридичної допомоги переселенцям

2 хв читати
В Україні запустили чат-бот для юридичної допомоги переселенцям

Презентація онлайн-послуги для переселенців - чат-боту "Юридичний радник для тимчасово переміщених осіб", який працює на платформах Viber і Telegram, відбулася в Києві в четвер.

"Чому саме чат-бот? По-перше, ми знаємо, що це дуже зручно, тому що є меню, підказки, й система згрупована так, що найбільш затребувані питання виникають насамперед. Це також дуже зручно і практично, тому що не потрібно нічого додатково завантажувати, й достатньо лише мати вже встановлений наявний месенджер", - сказав заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Снавер Сейтхалілєв на прес-конференції в Києві в четвер.

Чат-бот призначений не лише для переселенців, а і для всіх постраждалих від конфлікту на сході України, зокрема жителів тимчасово окупованих територій і лінії розмежування, розповіла проектний менеджер, юрист благодійного фонду "Право на захист" Дарина Лисенко.

За її словами, перевагами "Юридичного радника" є те, що він працює 24 години на добу, пропонує легкий пошук відповідей і ні до чого не зобов'язує. В ньому немає реєстрації, він безкоштовний і надає допомогу, незалежно від віку людей.

"Крім того, є можливість зворотного зв'язку. Людина завжди має можливість звернутися до юриста ... якщо, наприклад, питання зовсім вузьке або спеціалізоване й потребує більше інформації, залучення до цієї проблеми. В цьому випадку є можливість зв'язатися через гарячу лінію, електронну пошту, написати на сторінку у Facebook "Юридичного радника для переселенців", - пояснила Лисенко.

За допомогою чат-боту можна отримати відповіді на запитання про пенсії, особисті документи, соціальні виплати. Також у чат-боті можна ознайомитися з житловими програмами. Ще одна категорія питань чат-боту - "Перетин і КПВВ", у якій можна отримати інформацію про в'їзд на тимчасово окуповану територію і виїзд із неї, виїзд за межі України, роботу КПВВ. Крім того, в "Юридичному раднику" є ще шість основних блоків, зокрема "зайнятість", "сімейні питання", "смерть, поранення", "освіта", "виборчі права" та "карантин".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак попросив вокаліста U2 Боно залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА