23:00 24.09.2020

Олімпійський коледж планують реорганізувати, але не ліквідувати - МОН

3 хв читати
Олімпійський коледж планують реорганізувати, але не ліквідувати - МОН

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що не допустять ліквідації Олімпійського коледжу ім. Піддубного і зазначили, що його планують лише реорганізувати, повідомила прес-служба МОН.

"Міністерство освіти і науки України завжди стоїть на захисті прав учасників освітнього процесу і не допустить їх порушення. Саме такою є позиція МОН і щодо ситуації навколо реорганізації Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. Хочемо наголосити, що йдеться саме про реорганізацію коледжу, а не ліквідацію", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, реорганізація відбуватиметься шляхом приєднання коледжу як відокремленого структурного підрозділу до Національного університету фізичного виховання і спорту України. За коледжем збережуться права фінансово-господарської самостійності, зокрема, ведення окремого балансу, відкриття рахунку в органах державної казначейської служби з правом мати код мережі; наявності печатки і штампа.

Зазначається, що здобувачі освіти та інші особи, учні в коледжі, продовжать навчання в структурних підрозділах "Олімпійського професійного коледжу імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України" за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

"Хочемо звернути увагу, що історія питання щодо коледжу виникла не сьогодні і не вчора. Так, коледж не відповідає вимогам законодавства, необхідним для отримання статусу коледжу в системі вищої освіти. Згідно зі звітом Рахункової палати міністерству освіти і науки рекомендовано розглянути питання про передання спеціалізованих установ загальної середньої освіти в установи вищої освіти з метою створення належних умов навчання", - наголосили в прес-службі відомства.

Крім того, проведення аналогічних реорганізацій відбувалося на прикладі інших закладів. Нині всі спеціалізовані установи загальної середньої освіти, крім цього коледжу, приєднані до закладів вищої освіти. Зокрема, Український фізико-математичний ліцей в Київський національний університет імені Т.Шевченка, спеціалізована школа-інтернат I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів "Дитяча інженерна академія" до Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

У МОН зазначили, що позиція в питанні реорганізації полягає в тому, що учні та працівники закладу не повинні ставати заручниками халатності адміністрації або особистих амбіцій окремих осіб. Також наголошується, що реорганізація нормована розпорядженням Кабінету міністрів України №1083-р від 02 вересня 2020 року.

Разом із тим, Міністерство засудило спроби використання учнів коледжу в політичних інтересах і звернулося до Національної поліції з проханням розслідувати інцидент на території коледжу, який стався в четвер, і притягнути винних до відповідальності.

"Політиці не місце в освіті. МОН рішуче налаштований на конструктивне вирішення ситуації з учасниками освітнього процесу, але точно не з тими, хто може стояти за їх спинами як диригенти. Міністерство звертається до міліції з проханням швидко і якісно розслідувати інцидент, який сьогодні відбувся на території коледжу, і притягнути до відповідальності осіб, які умисно вчиняли дії, спрямовані на ескалацію конфлікту і травмування людей", - зазначили в прес-службі.

У відомстві гарантували проведення реорганізації виключно в рамках законодавства України.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА