12:24 15.09.2020

690 хасидів намагаються в'їхати в Україну з Білорусі. Очікується нова хвиля на різних ділянках - зустріч Зеленського з Дейнеком

2 хв читати
690 хасидів намагаються в'їхати в Україну з Білорусі. Очікується нова хвиля на різних ділянках - зустріч Зеленського з Дейнеком

На український кордон із боку Білорусі і далі прибувають паломники-хасиди, що намагаються потрапити в країну. Станом на 7:00 вівторка, 15 вересня, на кордоні перебувають 690 громадян, повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, обговорюючи ситуацію, що склалася, з президентом України Володимиром Зеленським.

"Прогнозуємо прибуття до лінії кордону в Чернігівській області до тисячі осіб, Житомирській - до 700, Волинській - до 1,5 тисячі осіб. Очікуємо прибуття до міста Мінська трьох чартерів - близько 600 іноземців", - розповів Дейнеко, повідомляє прес-служба президента.

Як повідомлялося, Україна тимчасово, до 28 вересня, заборонила в'їзд іноземців в Україну через коронавірус.

За даними Держприкордонслужби України, з 15:30 14 вересня на кордон із боку Білорусі почали прибувати паломники. Українські прикордонники в координації з Національною гвардією України та Національною поліцією встановили заслін на лінії кордону за 700 метрів від пункту пропуску "Нові Яриловичі".

Для посилення прикриття білоруської ділянки залучено резерви Національної академії, Державної прикордонної служби України та Сумського прикордонного загону. Також було задіяно вертоліт Мі-8, два H-125, літак DA-40 та безпілотні комплекси для повітряного моніторингу кордону.

Держприкордонслужба України організувала взаємодію з Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь і підтримує контакт із посольством Ізраїлю в Україні, а також рабинами єврейських релігійних організацій, які забезпечують водою й кошерною їжею прибулих хасидів.

Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь контрольована, повідомив Дейнеко президенту.

Як повідомлялося, раніше Дейнеко зустрівся з прибулими на кордоні і зачитав вимоги постанови Кабінету Міністрів України про обмеження в'їзду. Він зазначив, що кожен іноземний громадянин має поважати закони України і правила, що регламентують перетин державного кордону. Також глава відомства чітко наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА