20:22 29.08.2020

Зеленський зустрівся в суботу з родинами загиблих захисників України і зниклих безвісти громадян

3 хв читати
Зеленський зустрівся в суботу з родинами загиблих захисників України і зниклих безвісти громадян

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в суботу з сім'ями загиблих захисників України і зниклих безвісти громадян, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Це не традиція - наша з вами сьогоднішня зустріч. Я вважаю, що це - наш обов'язок, обов'язок влади. Все, що більше, все, що ми можемо зробити чи повинні зробити, ми готові це зробити для вас і для пам'яті загиблих героїв - справді кращих людей, які віддали найдорожче, що в них є. Це - їхнє життя", - сказав Зеленський.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили питання соціального і медичного забезпечення для сімей загиблих, ефективну реабілітацію ветеранів війни, розширення переліку пільг і проблеми з дотриманням наявних пільг для сімей героїв, необхідність встановлення пам'ятних знаків полеглим воїнам в областях, ремонту житла, а також питання справедливості в підході до виплати компенсацій.

Також напередодні Міжнародного дня зниклих безвісти було порушено питання роботи комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також питання Єдиного реєстру зниклих безвісти, напрацювання та затвердження єдиного протоколу ексгумації, забезпечення обов'язкового психологічного супроводу членів сімей загиблих, зниклих безвісти і полонених.

"Коли запрацює комісія з зниклих безвісти при Кабінеті міністрів - це значить, що будуть створені реєстри безвісти зниклих за категоріями. У нас на сьомому році війни досі немає реєстрів з безвісти зниклих", - цитує прес-служба слова координатора робочої групи при ОП з питань зниклих безвісти на Донбасі і військових, і цивільних полонених Миколи Колесника.

Разом із тим, Колесник підтримав позицію глави держави щодо необхідності дізнатися правду про винних у Іловайській трагедії і зазначив, що зробити це повинен суд.

"Ми чули багато версій - правдивих чи неправдивих. Ніхто - не суд, ніхто - не остання інстанція. Прозорий, відкритий судовий процес, щоб вся країна, кожен свідомий українець отримав відповідь, що сталося в Іловайську. Хто домовлявся про той коридор, чому не порушено кримінальні справи проти тих, хто розстрілював наших бійців у тому коридорі", - зазначив Колесник.

Крім того, на зустрічі було обговорено проблему повернення людей, яких незаконно утримують на тимчасово окупованих територіях і в Росії. Зеленський заявив, що Україна працює над якнайшвидшим вирішенням цієї проблеми.

"Ми дійсно подаємо в списках на взаємне звільнення, щоб ви просто знали, всіх. Немає такого, що ми подаємо цивільних, а військових - ні. Такого немає. Це неправда. Повірте", - зазначив президент.

"Ми всіх повернемо: хто живий і неживий. У будь-якому разі", - додав він.

Також члени сімей загиблих і зниклих безвісти висловили подяку главі держави за подібні зустрічі.

"Дякую, що відгукуєтеся, постійно йдете назустріч. Треба зібратися - давайте зберемося. Треба переговорити - давайте переговоримо. За це я вам просто дякую. Суто людська жіноча подяка", - звернулася до глави держави член Консультативної ради у справах ветеранів і членів сімей загиблих захисників України Ірина Михнюк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА