20:47 18.08.2020

У Києві оприлюднено аудіозаписи, ймовірно, членів ПВК "Вагнера" зі співробітниками СБУ

2 хв читати
У Києві оприлюднено аудіозаписи, ймовірно, членів ПВК "Вагнера" зі співробітниками СБУ

Українська журналістка Яніна Соколова оприлюднила на своєму Youtube-каналі записи розмов, імовірно, співробітників Служби безпеки України з членами ПВК "Вагнера", яких було згодом затримано в Білорусі.

На записах людина на ім’я Денис Харитонов розповідає, що з 2014 року воювала в Україні, де збила з ПЗРК вертоліт і два штурмовики СУ-25. За його словами, нагороду за збиті літаки вручав йому помічник президента РФ Владислав Сурков.

Інша людина, яка назвалася Олександром Сидоровим, розповіла, що воювала у 2014 та 2015 роках у "ЛНР" і в 2016 році у районі населеного пункту Піски (Донецька область).

На записі також представлені документи бойовиків, нагородні листи, фотографії.

33 членів ПВК було затримано в Мінську, звідки, за їхніми словами, вони мали летіти до Туреччини. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв про те, що їхній приїзд пов'язаний зі спробою дестабілізувати ситуацію в країні перед виборами. Проте низка російських ЗМІ повідомила, що виїзд групи був результатом операції українських спецслужб.

У вівторок деякі українські ЗМІ повідомили, що СБУ та Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК "Вагнера". За версією ЗМІ, вони мали вилетіти з Мінська до Стамбула, але в польоті один із пасажирів мав імітувати погіршення здоров'я, через що літак мав здійснити вимушену посадку в Києві, де "вагнерівців" мали затримати.

ЗМІ стверджують, що про операцію було повідомлено президенту Володимиру Зеленському та главі Офісу президента Андрію Єрмаку, після чого внаслідок просочення інформації про неї довідалися білоруські спецслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА