13:10 09.08.2020

Генпрокурори Росії та України не приїхали до Мінська розбиратися щодо затриманих бойовиків – Лукашенко

2 хв читати
Генпрокурори Росії та України не приїхали до Мінська розбиратися щодо затриманих бойовиків – Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що генпрокурори Росії і України не приїхали до Мінська, щоб розібратися з ситуацією щодо затриманих членів ПВК "Вагнер".

"Їм наплювати на цих хлопців", – сказав Лукашенко журналістам у неділю в Мінську.

Як повідомлялося, 29 липня під Мінськом було затримано 33 громадян РФ і України, членів ПВК "Вагнер".

Україна заявила, що затримані брали участь у бойових діях на сході країни.

Офіс генпрокурора України раніше повідомив, що 28 особам, з яких дев'ять – громадяни України, оголошено про підозру за фактом участі в терористичній організації (ст.258-3 КК України). Офіс звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб і проситиме про видачу 28 затриманих, яким пред'явлені підозри.

5 серпня президент України Володимир Зеленський детально обговорив з Лукашенком питання, пов'язані із затриманням бійців ПВК "Вагнер".

6 серпня Лукашенко доручив запросити в країну генеральних прокурорів Росії та України для розгляду в ситуації із затриманими.

"Президент доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів Росії та України для розгляду в ситуації із затриманими бойовиками. Про це глава держави заявив сьогодні на нараді про гарантування безпеки виборчої кампанії", – повідомило Держагентство БелТА.

Того ж дня в українському офісі генерального прокурора заявили, що відреагують на цю інформацію після отримання офіційного запрошення відвідати Білорусь для обговорення питання видачі затриманих у Білорусі бойовиків. "Реакція буде тільки після офіційного запрошення, поки що Офіс генпрокурора його не отримав", – сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Офісу генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА