10:09 06.08.2020

На Хмельниччині та Чернігівщині можуть бути визначені "червоні зони" з COVID-19 - Милованов

2 хв читати
На Хмельниччині та Чернігівщині можуть бути визначені "червоні зони" з COVID-19 - Милованов

 У Хмельницькій та Чернігівській областях можуть бути визначені "червоні зони" з COVID-19 через перевищення протягом понад п'яти днів встановлених епідеміологічних показників, вважає почесний президент Київської школи економіки (КШЕ) Тимофій Милованов.

"Уже з понеділка чотири нові області можуть перестати бути зеленими. Про це свідчить наш аналіз поточної ситуації з поширенням COVID-19 в Україні. Йдеться про Рівненську, Хмельницьку, Чернігівську та Харківську області, де вже п’ять днів поспіль перевищується принаймні один із встановлених урядом показників - коефіцієнт виявлення випадків інфікування або показник динаміки зростання", - написав він на своїй сторінці у мережі Facebook.

Він нагадав, що за рішенням Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), адміністративно-територіальні одиниці (райони) у цих областях можуть отримати свій рівень епідемічної небезпеки, залежно від їхнього стану поширення COVID-19 від зеленого (низький) до червоного (високий).

Милованов уточнив, що за замовчуванням, кожен район кожної області має зелений колір. Визначення рівня епіднебезпеки для конкретного району конкретної області відбувається, якщо область п'ять днів поспіль перевищує один із чотирьох встановлених показників - зайнятість ліжок, охоплення тестуванням, коефіцієнт виявлення випадків або показник динаміки зростання, кожен район цієї області отримує свій колір залежно від вкладу цього району в перевищення відповідного показника областю.

Він також повідомив, що, згідно з аналізом епідситуації, внесок міста Тернополя в перевищення Тернопільською областю показника динаміки випадків інфікування становить понад 50%.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов у середу повідомив, що держкомісія з ТЕБ та НС у п'ятницю може розглянути посилення карантинних обмежень у Харківській та Рівненській областях і пом'якшити карантин у Тернопільській та Вінницькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА