19:04 30.07.2020

Посол РФ у Білорусі: Затримані росіяни мали намір летіти з Мінська до Стамбула, ймовірно, є співробітниками охоронного підприємства

2 хв читати
Посол РФ у Білорусі: Затримані росіяни мали намір летіти з Мінська до Стамбула, ймовірно, є співробітниками охоронного підприємства

Посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев заявив, що росіяни, яких затримали під Мінськом, їхали транзитом через республіку.

"Росіяни, які прибули в санаторій "Білорусочка" під Мінськом, були змушені це зробити у зв'язку з тим, що запізнилися на рейс із Національного аеропорту столиці республіки, прямуючи транзитом до третьої країни", - сказав посол журналістам у четвер у Мінську.

Він зазначив, що за інформацією, яка ще уточнюватиметься, росіяни можуть бути співробітниками приватного охоронного підприємства, яке - в рамках виконання зобов'язань за комерційним контрактом - покликане забезпечувати охорону енергетичної інфраструктури та ресурсів за кордоном - аж ніяк не в Білорусі.

Дипломат також уточнив, що громадяни РФ мали намір вилетіти з Мінська до Стамбула 25 липня і не планували перебувати в Білорусі "тривалий час, а набагато пізніше планували повернутися в російську столицю з іншої держави також літаком, минаючи територію Білорусі".

"Підставою для їх приїзду до країни є укладений контракт з однією з комерційних фірм, яка зареєстрована тут, у Білорусі, а кожен із прибулих росіян мав із цим підприємством укладений трудовий договір", - додав він.

Напередодні держагентство БілТА повідомило, що співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали під Мінськом 32 "бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнер", ще одну людину затримали на півдні країни. Ввечері в середу цю інформацію на терміновій нараді Ради безпеки Білорусі підтвердив глава КДБ Валерій Вакульчик.

У четвер Слідчий комітет повідомив, що затриманих росіян підозрюють у підготовці масових заворушень, порушено кримінальну справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА