10:57 30.07.2020

МЗС України зазначило, що бойовики, затримані у Білорусі, могли бути використані для дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів

2 хв читати
МЗС України зазначило, що бойовики, затримані у Білорусі, могли бути використані для дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів

Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів, заявила речник МЗС Катерина Зеленко.

"Україна давно попереджала, що учасники російських окупаційних сил та незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на Сході України, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу. Виявлення цих бойовиків у Білорусі підтверджує цей факт і свідчить, що вони можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Білорусі напередодні президентських виборів", - йдеться у коментарі речника МЗС, оприлюдненому в четвер.

У міністерстві наголосили, що уважно стежать за ситуацією навколо затримання білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків.

"У зв’язку з цим наголошуємо, що Україна розвиває добросусідські відносини з сусідньою Білоруссю, всебічно підтримує її суверенітет і незалежність. Питання щодо можливої екстрадиції чи інших правових дій вирішуватимуть відповідні правоохоронні та спеціальні органи", - наголошується у коментарі речника.

Як повідомлялося, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали в середу вночі біля Мінська 32 бойовиків іноземної "Приватної військової компанії Вагнера", ще одну людину затримали на півдні країни.

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив у коментарі "5 каналу", що Україна може вимагати видачі уродженців України, затриманих у Білорусі разом із іншими бойовиками російської військової компанії "Вагнер". За його словами, він вже звертався з цим питанням до Міністерства закордонних справ.

"Чи не розглянути б таку пропозицію, щоб їх нам видали за екстрадицією. Це питання обговорюється, у який спосіб. Це було б непогано... По-перше, це посилило б нормальні відносини України та Білорусі, дало б поштовх до поліпшення відносин. І відобразило б бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни", - сказав Кривонос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний Суд визнав нинішній склад Держкіно нелегітимним

Міжнародний кримінальний суд розслідує російські кібератаки на цивільну інфраструктуру України як можливі воєнні злочини

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА