07:49 17.07.2020

Печерський районний суд Києва пом'якшив запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь

2 хв читати
Печерський районний суд Києва пом'якшив запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь

У четвер, 16 липня, Печерський районний суд Києва пом'якшив запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь, повідомив адвокат обвинуваченої Денис Ломанов.

"Чергова маленька перемога. Печерським районним судом Києва продовжено покладені на неї обов'язки, проте виключена з переліку свідків, з якими можна спілкуватися, військовослужбовці з якими Яна проходить службу і викладачами навчального закладу", - написав у соцмережі Фейсбук адвокат Дугарь Денис Ломанов у четвер ввечері.

Він додав, що на наступному засіданні сторона обвинувачення спробує зобов'язати захист завершити ознайомлення з матеріалами провадження за 10 днів.

Також Печерський районний суд Києва на два місяці продовжив термін утримання під вартою Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко, підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив адвокат підозрюваних Тарас Безпалий у соцмережі Фейсбук.

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва була підірвана машина керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела серію обшуків і повідомила про підозру низці фігурантів справи. Того ж дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому були частково розкриті проміжні результати розслідування і названі імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всі вони затримані. Подружжя Владислав і Інна Грищенко, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Досудове слідство щодо підозрюваних було завершено 22 травня.

Кузьменко підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених п. п.5, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.3 ст.28, ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами ), ч.3 ст.28 ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА