09:50 30.06.2020

Україна прагне долучитися до Стратегії ЄС з вакцинації від COVID-19 - віце-прем'єр Стефанішина

2 хв читати
Україна прагне долучитися до Стратегії ЄС з вакцинації від COVID-19 - віце-прем'єр Стефанішина

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляє, що Україна хоче долучитися до Стратегії Європейського Союзу у сфері вакцинації для подолання COVID-19.

"Ми якраз нині ведемо дискусію про те, як Україна може долучитися до глобальних ініціатив із розробки або закупівлі вакцин. Зокрема, Європейська комісія кілька тижнів тому оприлюднила стратегію з вакцинації в рамках ЄС. Там є блок, який стосується міжнародної співпраці. Якраз цього тижня я вже детально спілкуватимуся з колегами з Єврокомісії про те, як Україна може долучитися до цих зусиль, як мінімум у порядку отримання оперативної інформації", - сказала Стефанішина в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що в Україні також відбувалися консультації з компаніями, які можуть брати участь або яким було б цікаво брати участь у цьому процесі.

"Ми спілкувалися з країнами Європи, і багато чуємо про те, що є сенс інвестувати зусилля в розроблення ліків. На сьогодні я знаю, що найбільші фармацевтичні компанії України вже в співпраці з іноземними фармкомпаніями працюють над розробкою ліків. Тому ми, з одного боку, хочемо бути в тренді та політичному діалозі щодо глобальних ініціатив із вакцинації, але водночас ми розуміємо, що не потрібно забувати про питання розробки ліків. Наразі дуже важко спрогнозувати, який із цих засобів боротьби з коронавірусом буде ефективнішим", - додала віце-прем'єр.

Стефанішина поскаржилася, що в Україні дуже мало потужностей для виробництва вакцини або компонентів для вакцинації, але наголосила, що в країні дуже потужний фармацевтичний бізнес.

"На своєму рівні я забезпечую, щоб ми були в політичному дискурсі на рівні ЄС щодо вакцинації, тому що ця політика лише формується, і ми вже маємо бути її частиною", - зазначила вона.

Як повідомлялося, голова Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн закликала міжнародну спільноту об'єднати зусилля для забезпечення загального доступу до коронавірусних вакцин, тестів і методів лікування.


Повний текст інтерв'ю із Стефанішиною буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА