08:47 07.06.2020

Кількість учасників протесту в Вашингтоні не виправдала очікувань Трампа

1 хв читати
Кількість учасників протесту в Вашингтоні не виправдала очікувань Трампа

Кількість учасників акції протесту проти поліцейського насильства в Вашингтоні в суботу виявилася менше очікуваного, заявив у Твіттері президент США Дональд Трамп.

За це він подякував Національній гвардії, Секретній службі і столичній поліції.

"Натовп в окрузі Колумбія (Вашингтон - ІФ) набагато менший, ніж очікувалося. Національна гвардія, Секретна служба і поліція округу Колумбія виконали фантастичну роботу. Дякую!" - написав Трамп.

Як повідомлялося раніше, газета Washington Post оцінила кількість учасників акції протесту у Вашингтоні понад 10 тисяч людей. Подібні заходи відбулися в суботу і в інших американських містах.

Протести в США почалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік був затриманий поліцейськими 25 травня в Міннеаполісі. При затриманні один із поліцейських натиснув коліном на шию Флойда, який повторював, що він не може дихати. Згодом чоловік помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. У багатьох містах США мирні акції протестів переросли в безлади, сутички з поліцією і погроми. В останні дні обстановка нормалізувалася. Так, у Вашингтоні в суботу скасували комендантську годину, яка діяла з середи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА