07:33 13.05.2020

На Херсонщині поліція ініціює взяття під варту паліїв синагоги

2 хв читати
На Херсонщині поліція ініціює взяття під варту паліїв синагоги

Правоохоронці повідомили двом підозрюваним про підозру у замаху на умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу синагоги, ініціюється підозра про пошкодження релігійних споруд чи культових будинків, повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

"До суду направлено клопотання про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Підозрюваним загрожує до 10 років ув'язнення", - йдеться в повідомленні.

Пригода сталася в ніч з 19 на 20 квітня в Херсоні на вул. Театральній. За інформацією свідка, невідомий чоловік підпалив пляшку із запальною рідиною, кинув її на поріг будівлі іудейської релігійної громади. Рідина не розгорілася і пожежі не сталося.

Під час слідства встановлено, що 19-річний чоловік створив в одному з месенджерів тематичну групу, в якій і познайомився з молодшим за віком хлопцем. Згодом удвох вони вирішили 20 квітня кинути в синагогу запалені пляшки з бензином.

За даним фактом Корабельним відділенням поліції було розпочато кримінальне провадження за ст.15, ч.2 ст.194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

У результаті проведених слідчо-розшукових заходів були встановлені двоє зловмисників - 18-ти і 19-ти років. Обидва затримані.

9 травня затримані сповіщені про підозру у замаху на умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжного заходу.

Крім того вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального злочину за ст.178 (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА