20:07 03.05.2020

На півдні Казахстану підтоплено 620 будинків у результаті прориву дамби в Узбекистані

2 хв читати
На півдні Казахстану підтоплено 620 будинків у результаті прориву дамби в Узбекистані

Чотири населених пункти в Туркестанській області Казахстану підтоплені в результаті прориву дамби в сусідньому Узбекистані, повідомив заступник акима Туркестанської області Сакен Калкаманов.

"У нас 4 сільських населених пункти підтоплені. Це селище Жана Турмис, там 46 будинків, селище Женис - 130 будинків, селище Фірдоусі - 250 будинків, селище Оргебас - 194 будинки. Таким чином, 620 будинків перебувають в зоні підтоплення", - сказав Калкаманов на брифінгу в неділю.

За його словами, в зоні підтоплення також може опинитися ще один населений пункт. "Зараз ми цю інформацію перевіряємо", - додав він.

Жителі підтоплених сіл евакуйовані.

Калкаманов також повідомив, що попередньо збитки, нанесені рослинництву Мактааральского району Туркестанської області Казахстану від прориву дамби в Узбекистані, становлять близько 404 млн тенге (поточний - $ 1 / 424,57).

"Управлінням сільського господарства Туркестанської області обстежуються посівні площі. У нас є інформація, що сьогодні 3 тис. 600 гектарів посівних площ у Мактааральскому районі, опинилися під водою. Попередня сума оцінки збитку - це близько 404 млн тенге", - сказав Калкаманов.

"85% усіх цих посівних площ становить лише посіяний хлопок", - уточнив він.

За його словами, нині 95 фахівців управління сільського господарства області та ветеринарної служби Туркестанської області на човнах досліджують усі постраждалі населені пункти.

Раніше повідомлялося, що через змив частини дамби Сардобинського водосховища стався розлив води і підтопило населений пункт в Сирдар’їнській області Узбекистану. Узбекистаном було зроблене скидання води для зменшення кількості води у водосховищі. В результаті водою наповнилися кілька прикордонних колекторів Мактааральского району Туркестанської області Казахстану. Через приплив води стався розлив із колектора на кордоні Мактааральского району, що призвело до підтоплення декількох населених пунктів у цьому районі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА