19:24 27.04.2020

У ВР зареєстровано законопроект про зниження ставок акцизу під час ввезення вживаних авто

2 хв читати
У ВР зареєстровано законопроект про зниження ставок акцизу під час ввезення вживаних авто

Група народних депутатів фракції "Слуга народу" зареєструвала у Верховній Раді законопроект №3389 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів".

Ініціаторами законопроекту стали чотири народних депутати. Текст законопроекту, зареєстрованого у ВР 24 квітня, на сайті парламенту поки що відсутній.

Водночас один із його авторів Євгеній Брагар написав на своїй сторінці у Facebook, що законопроект пропонує перегляд ставок акцизного податку на автомобілі, а саме з формули розрахунку вилучається коефіцієнт віку автомобіля.

"Тобто за діючим законодавством розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років об’ємом (двигуна - ІФ) 1.6 л становить 1200 євро, а за запропонованою законопроектом формулою лише 120 євро, тобто в 10 разів менше! Такий механізм забезпечить справедливий розрахунок вартості розмитнення, коли купуючи автомобіль 2010 року випуску, майбутній автовласник не сплачуватиме акциз у 10 разів більший, ніж власник авто 2019 року", - вважає Брагар.

Окрім того, зазначає він, законопроект захищає і майбутніх власників вантажного транспорту, "ставки акцизного податку на який досить прийнятні, але виключно якщо автомобіль не старший 5 років".

"У разі ввезення автомобіля старше 5 років застосовується коефіцієнт 40, а якщо автомобіль старше 8 років, то коефіцієнт 50! Я пропоную прибрати ці грабіжницькі коефіцієнти", - зазначає він, додаючи, що в умовах кризи це значно розширить можливості малого і середнього бізнесу з оновлення автопарку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА