07:50 25.04.2020

Трамп і Пенс заявляють про позитивні тенденції в боротьбі проти коронавірусу в США

2 хв читати
Трамп і Пенс заявляють про позитивні тенденції в боротьбі проти коронавірусу в США

Віце-президент США Майк Пенс у п'ятницю заявив, що ситуація з поширенням COVID-19 в країні в цілому викликає оптимізм, незважаючи на те, що очікується зростання кількості захворювань.

"Ми спостерігаємо дуже позитивні тенденції щодо кількості госпіталізацій, надходжень (пацієнтів - ІФ) у відділення інтенсивної терапії", - сказав Пенс на прес-конференції в Білому домі.

Він зазначив, що "за даними на сьогоднішній ранок на коронавірус перевірили вже 5,1 млн американців".

Пенс пояснив, що саме в зв'язку зі збільшенням кількості тестів дані про кількість заражених будуть продовжувати рости.

"Оскільки кількість тестів (на предмет зараження коронавірусом - ІФ) збільшується, кількість випадків виявлення захворювання, природно, також буде рости. Але люди не повинні падати духом через ці показники", - додав віце-президент.

Зі свого боку, президент США Дональд Трамп також зазначив позитивні тенденції в боротьбі проти COVID-19. Зокрема, він вказав на те, що все більший відсоток тестів дає негативний результат. "Наприклад, минулого тижня близько 38% тестів в Нью-Йорку давали позитивний результат. А на цьому тижні - 28%. Кількість нових випадків захворювання за цей період там знизилася на 50%, а кількість летальних результатів - на 40%", - сказав він.

Трамп також розповів, що США активно допомагають іншим країнам впоратися з коронавірусною інфекцією. Зокрема, Вашингтон направляє апарати ШВЛ у такі країни як Індонезія, Гондурас, Франція, Іспанія, Італія. Не виключив він і поставки в ФРН, "якщо в цьому буде потреба".

США як і раніше значно випереджають інші країни за кількістю захворювань коронавірусом і за кількістю летальних випадків. У Вашингтоні при цьому відзначають, що багато в чому таке "лідерство" пов'язано як раз із тим, що США випереджають інші країни і за масштабами тестування на коронавірус.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА