07:17 25.04.2020

Коронавірус потрапив у штат Нью-Йорк з Європи, а не з Китаю

2 хв читати
Коронавірус потрапив у штат Нью-Йорк з Європи, а не з Китаю

До штату Нью-Йорк коронавірус прийшов не з Китаю, а був завезений з європейських країн, заявив губернатор штату Ендрю Куомо журналістам.

Він навів результати дослідження Північно-Східного університету США, згідно з якими до 1 березня, коли в штаті був зареєстрований перший підтверджений випадок захворювання, більше 10 тис. жителів вже були інфіковані. На його думку, найбільш імовірним джерелом є Італія.

Губернатор зазначив, що Трамп наказав ввести заборону на в'їзд з Китаю 2 лютого, більш ніж через місяць після появи перших повідомлень про спалах інфекції в Ухані, а рішення обмежити в'їзд з Європи було прийнято тільки в березні, коли вірус широко розійшовся в Сполучених Штатах.

"Ми закрили вхідні двері для в'їзду з Китаю, це було правильно. - Але ми залишили задні двері відчиненими, тому що вірус вилетів з Китаю в той час, коли ми ввели заборону на поїздки в Китай", - сказав Куомо на брифінгу.

Він обвинуватив адміністрацію США у сповільненій реакції на епідемію в Китаї, звідки тривожні повідомлення почали надходити в січні і лютому.

За його словами, за ці два місяці з Європи в аеропорти Нью-Йорка і Нью-Джерсі прилетіли 2,2 млн людей, багато з яких, ймовірно, були носіями COVID-19.

"Ми приступили до дій через два місяці після спалаху хвороби в Китаї. (...) До того часу, як ми схаменулися, "кінь вже покинув стайню"", - сказав губернатор.

Він зазначив, що важливо, щоб країна вчилася на помилках, які були допущені, тому що інфекція може знову спалахнути восени або ж може з'явитися новий вірус.

"Це трапиться знову, повірте. Облишмо заривати голову в пісок", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА