17:23 10.04.2020

Аваков запропонував першому заступнику голови ДБР залишити держслужбу, назвавши обшуки у екс-нардепа Чорновол і висунення їй підозри неадекватними та ганебними

2 хв читати
Аваков запропонував першому заступнику голови ДБР залишити держслужбу, назвавши обшуки у екс-нардепа Чорновол і висунення їй підозри неадекватними та ганебними

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називає проведені слідчими Державного бюро розслідувань (ДБР) у п'ятницю вранці обшуки вдома у народного депутата VIII скликання (2014-2019) Тетяни Чорновол, а також висунення їй підозр у вбивстві неадекватними та ганебними й з огляду на це пропонує першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу.

"Таня була на Майдані, як сотні тисяч українців - брала участь у цивільних протестах... Пане Бібіков, я був теж на Майдані 18 лютого 2014 року - я такий же, як Таня - приходьте до мене, чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби або до Януковича назад. Не заважайте президенту відбудовувати країну. І так не просто!" - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Міністр зазначив Бабікову, наголошуючи, що він був адвокатом екс-президента України (2010-2014) Віктора Януковича, що, ініціюючи слідство проти Чорновол, він порушив конфлікт інтересів. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол - особистого ворога Януковича. Справи немає, є лише ваша жага помсти. Це неприпустимо!" – зауважив Аваков.

При цьому він зазначив, що в Україні немає непідсудних "і бути не повинно". "Але те, що відбувається щодо Тані, - неадекватно й ганебно... Мені соромно, що всі ми допустили таку дію проти Чорновол як сьогодні", - написав міністр внутрішніх справ.

"Таня - талановитий журналіст, емоційний політик. Навіть друзі її і товариші часто зляться на неї за прямоту і жорстку риторику... Так, Таня така - вона лазить через паркани і говорить те, що думає - не добираючи слів... І за це як доросла людина відповідає. І нормально - але карати Таню підлістю не можна!" - резюмував Аваков.

Як повідомлялося, Бабіков працював в юридичній фірмі Aver Lex, що займалася захистом Януковича, а в січні 2020 року був призначений першим заступником директора ДБР. Після цього партія "Голос" звернулася до керівників ДБР і Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з вимогою звільнити Бабікова з посади першого заступника директора ДБР через конфлікт інтересів. Сам Бабіков стверджує, що не представляв інтереси Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання підписував технічні документи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА