12:14 05.04.2020

Пожежу в підземному колекторі на Хрещатику в Києві ліквідовано, причини загоряння встановить спецкомісія ДТЕК "Київські електромережі"

2 хв читати
Пожежу в підземному колекторі на Хрещатику в Києві ліквідовано, причини загоряння встановить спецкомісія ДТЕК "Київські електромережі"

Київські рятувальники ліквідували пожежу в підземному колекторі на Хрещатику, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"5 квітня о 1:47 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України в м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Хрещатик, 7. О 8:40 загоряння в кабельному колекторі локалізовано. О 9:33 - ліквідовано", - йдеться в повідомленні.

Рятувальники встановили, що загоряння виникло в підземному колекторі, в якому розміщені електричні кабелі різної напруги. Для знеструмлення електричних проводів були задіяні аварійні бригади ДТЕК "Київські електромережі" і КП "Київміськсвітло".

Для ліквідації пожежі були задіяні 10 одиниць пожежної техніки та близько 40 людей особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України в Києві.

Як повідомляє прес-служба ДТЕК "Київські електромережі" на своїй сторінці у Facebook, унаслідок загоряння в колекторі відбулися технологічні порушення на трьох кабельних лініях напругою 10 кВ, які живлять стадіон "Динамо" та Музей води.

Зазначається, що з 6:41 неділі без електропостачання залишилися чотири житлові будинки Музейного провулка, готель "Дніпро" (підключається дизельгенератор), ТРЦ "Глобус", Український дім, Арка дружби народів, ТРК Київ (підключається дизельгенератор). Крім того, з 8:04 відключили також підстанцію напругою 35 кВ. Без основної напруги залишилися Національний банк, Жовтневий палац, 80 будинків (вул. Шовковична, Грушевського, Банкова, Лютеранська, Десятинна, Хрещатик, Володимирська, Круглоуніверситетська).

"Повністю відновимо електропостачання після гасіння пожежі та провітрювання колектора, щоб там могли працювати люди. Причини пожежі невідомі. Їх встановлюватиме спеціальна комісія", - заявили в прес-службі ДТЕК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА