22:46 21.03.2020

"Кернел" направляє 55 млн грн на закупівлю експрес-тестів для діагностики коронавірусу

2 хв читати
"Кернел" направляє 55 млн грн на закупівлю експрес-тестів для діагностики коронавірусу

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, виділяє на закупівлю експрес-тестів для діагностики коронавірусу 55 млн грн.

Згідно з повідомленням компанії у соцмережі Facebook, тести між регіонами і лікарнями розподілить Міністерство охорони здоров'я України.

У компанії зазначили, що з початку пандемії коронавірусу в Україні "Кернел" впроваджує комплексну програму заходів у координації з Офісом президента і місцевими органами влади в Полтавській і Кіровоградській областях. Зокрема, створює штаб з боротьби з коронавірусом і координує ситуацію в цих двох областях.

"Такі домовленості і регіональний розподіл було досягнуто на зустрічі президента України Володимира Зеленського з найбільшими українськими компаніями. Спільно з обласними адміністраціями "Кернел" розробляє комплексну програму заходів щодо мінімізації поширення коронавірусу і підтримки медичних установ", - наголошується в повідомленні компанії.

Програма передбачає облаштування додаткових лікарняних палат, закупівлю необхідного медичного обладнання, індивідуальних засобів захисту та інших невідкладних матеріалів для потреб медиків.

"Компанія не тільки профінансує певні заходи, але і повністю візьме на себе координацію закупівель", - уточнили в "Кернел".

Зокрема, "Кернел" купує монітори пацієнта, дефібрилятори, дезінфікуючі та антисептичні засоби для Полтавської обласної лікарні, Кобеляцької районної лікарні, Чутівської райлікарні та Решетилівської районної лікарні.

"Кернел" - найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах.

"Кернел" завершив 2019 ФР (липень-2018 - червень-2019) із чистим прибутком $ 179 млн, що в 3,2 рази більше, ніж у 2018 ФР. Його виручка за цей період зросла на 66% - до $ 3,992 млрд, EBITDA - на 55%, до $ 346 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА