11:55 30.03.2011

Фомін заявляє, що Генпрокуратура відмовила йому в праві захищати Кучму

3 хв читати

Адвокат Ігор Фомін заявляє, що Генпрокуратура ухвалила рішення, згідно з яким його відведено від захисту другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми.

"Було надано листа, з якого видно, що ухвалено постанову, на підставі якої мене відведено від участі як захисника у цій кримінальній справі", - сказав він журналістам у Києві в середу.

І.Фомін наголосив, що слідчий відмовився давати постанову в руки. За словами захисника, слідчий повідомив, що у рамках цієї кримінальної справи І.Фомін надавав юридичну допомогу Пукачу у 2003 році.

І.Фомін зазначив, що оскаржити це питання він може лише, звернувшись до генерального прокурора України. "Я це обов'язково зроблю", - сказав він.

Також адвокат має право звернутися до суду у зв'язку з відводом його від захисту Л.Кучми.

І.Фомін наголосив, що у 2003 році він надавав юридичну допомогу О.Пукачу у рамках кримінальної справи про зловживання службовим становищем. Він зазначив, що за фабулою цієї справи О.Пукач дав усну команду знищити табелі обліку робочого часу співробітників міліції.

Надалі, за словами І.Фоміна, цю кримінальну справу було об'єднано зі справою про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. "Я тоді вже в слідчих діях не брав участі", - наголосив адвокат.

"Я ніколи не брав участі в кримінальній справі, яка стосувалася вбивства Гонгадзе", - резюмував І.Фомін, додавши, що був упевнений у тому, що має право захищати інтереси Леоніда Кучми.

Раніше Л.Кучма заявив про наміри Генпрокуратури усунути І.Фоміна від справи та зазначив, що таким чином його позбавляють права на захист у повному обсязі. "Я з цим категорично не згоден. Ну, подивимося, якщо дійсно будуть підстави відвести (заявити відвід адвокатові - ІФ), я буду вимушений знову взяти перерву на очну ставку (з екс-майором Миколою Мельниченком - ІФ) - знайти ще одного адвоката", - додав екс-президент.

І.Фомін був адвокатом екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у 2003-2004 рр. Днями Л.Кучма заявив, що І.Фомін "у жодному разі не брав участі в тому процесі, який дійсно має стосунок до Гонгадзе". "Захисником Пукача він був тоді, коли Пукача обвинуватили, наскільки я інформований, у тому, що він дав по телефону команду знищити матеріали якісь, які були в міліції. Тому більше тоді Пукачу нічого не пред'являли. Він у цій частині його захищав. Що тут суперечне? Тим паче, що Пукач виступає в ролі свідка", - наголосив Л.Кучма.

За словами Л.Кучми, у нього два адвокати. 24 березня екс-президент заявляв, що його інтереси представляє адвокат Михайло Киселевич.

Водночас із посиланням на Financial Times повідомлялося, що Леоніда Кучму в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе захищатиме американський адвокат Алан Дершовіц, професор Гарвардської юридичної школи, відомий своєю участю у багатьох гучних кримінальних справах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА