14:49 04.03.2020

Рябошапка у ВР: Ми почали очищатися від тих прокурорів, до яких ви ходили, і вам це не подобається

2 хв читати
Рябошапка у ВР: Ми почали очищатися від тих прокурорів, до яких ви ходили, і вам це не подобається

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що Верховна Рада зацікавлена в його відставці, оскільки органи прокуратури після проведення реформи очистилися від тих співробітників, з якими парламентарі звикли мати справу.

"Ми зробили реформу, розпочали очищення й оновлення, і, напевно, власне те, що ми почали очищатися від тих прокурорів, до яких ви ходили, з якими ви щось вирішували, напевно, вам не подобається", - сказав Рябошапка на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності в середу.

Після засідання комітету генеральний прокурор сказав журналістам: "Вони (народні депутати - ІФ) бачать, що нічого не можуть "порішати"... і коли НАБУ працює разом з Офісом генпрокурора, це може призвести до неприємних наслідків для деяких олігархів і наближених до них. Очевидно, що це починає викликати занепокоєння. Ще є хороший прогрес у справі ПриватБанку, "Укрнафти", і всі ці речі змушують деяких людей рухатися швидше та цинічніше".

Відповідаючи на запитання, чи знайдеться у Верховній Раді 226 голосів для його відставки, Рябошапка сказав: "Мене це не цікавить".

Говорячи про те, що він робитиме, якщо все-таки голоси за його відставку у ВР знайдуться, генпрокурор сказав: "Думатиму, що я робитиму, а потім робитиму те, що я придумав".

Він також розповів, що деякі народні депутати приходили до нього з проханням призначити "свого прокурора". На уточнювальне запитання, з якої фракції були ці депутати, Рябошапка сказав: "Зі "Слуги народу".

Рябошапка також вказав на те, що один з ініціаторів висловлення недовіри генпрокурору, народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Кива кілька разів так і не з’явився до слідчого для вручення підозри в кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

Україна та Люксембург розпочали переговори про укладення безпекової угоди

Шмигаль обговорив із Блінкеном черговий пакет військової допомоги та конфіскацію російських активів

Рада ЄС готується ухвалити наступного тижня офіційне рішення щодо використання доходів від активів РФ

У Харкові ворожий удар спровокував пожежу в гаражах - Терехов

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя батька, а народжена після його смерті, має право на частину одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - КАС ВС

Окупанти обстріляли село в Чернігівській області, одна людина загинула - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА