19:55 29.01.2020

Путін помилував ізраїльтянку Іссахар

3 хв читати
Путін помилував ізраїльтянку Іссахар

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування ізраїльтянки Наами Іссахар, засудженої в Росії на 7,5 років позбавлення волі за 9 грамів гашишу.

"Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати Нааму Іссахар, 1993 року народження, засуджену 11 жовтня 2019 року Хімкинським міським судом Московської області, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі", - йдеться в тексті указу президента РФ, поширеному в середу прес-службою Кремля.

Справжній указ датований 29 січня і "набуває чинності з дня його підписання".

Громадянку Ізраїлю і США Іссахар затримали в квітні 2019 року в аеропорту Шереметьєво. Вона летіла з Делі в Тель-Авів з пересадкою в Москві. В її рюкзаку виявили близько 10 грамів гашишу.

Хімкинський міський суд Московської області 11 жовтня 2019 року визнав Іссахар винною в контрабанді наркотичних засобів у значній кількості і незаконному зберіганні наркотичних речовин. Їй призначено покарання у вигляді 7,5 років колонії загального режиму. 19 грудня 2019 року Мособлсуд визнав вирок законним і обґрунтованим.

Ізраїльтянка заперечує причетність до контрабанди наркотиків і їх зберігання. У Мособлсуді дівчина заявила, що не купувала гашиш і взагалі не знала, що він є в її сумці. Вона також зазначила, що раніше визнала зберігання через поганий переклад, а насправді погодилася тільки з фактом виявлення наркотику в її рюкзаку.

Президент і прем'єр-міністр Ізраїлю, а також мати Іссахар звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханнями про помилування дівчини.

Путін 23 січня після зустрічі з матір'ю Іссахар в Єрусалимі запевнив, що "все буде добре".

24 січня в Кремлі заявили, що процес помилування Іссахар загальмувався через її небажання написати відповідне прохання. Після цього Наама Іссахар подала приватне прохання про помилування.

За даними газети The Jerusalem Post, з Росії Іссахар може забрати прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, у якого в четвер запланована в Москві зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

За словами джерела газети, звільнення Іссахар, у якої є як ізраїльське, так і американське громадянство, - жест доброї волі з боку Росії не до Ізраїлю, а до США. "Угоди з Росією не було. Звільнення Наами - жест доброї волі президента Путіна стосовно США", - заявило джерело газети.

Дипломатичне джерело газети The Jerusalem Post заявив, що Ізраїль також робив кроки назустріч Росії, щоб "зміцнити відносини в світлі додаткових питань, що виникли між країнами". Один такий крок, зазначає газета, Ізраїль зробив місяць тому, коли вирішив на користь російської сторони питання з Олександрівським подвір'ям в Єрусалимі.

Раніше газета The Jerusalem Post з посиланням на офіційний документ повідомила, що Ізраїль у кінці 2019 року вирішив питання щодо правового статусу Олександрівського подвір'я на користь російської сторони, передавши їй права на цей об'єкт.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Полтавській області після негоди залишаються знеструмленими понад 5 тис. споживачів у 28 населених пунктах

На Харківщині за добу один мирний житель загинув, шестеро постраждали в результаті ворожих обстрілів

Ворог обстріляв Херсон і 14 населених пунктів області, є руйнування

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 4,3 тис. га

Російські війська за добу 420 разів ударили по восьми населених пунктах Запорізької області, є руйнування

Окупанти завдали низку ударів по Зміївській громаді, одна людина загинула, двоє постраждали

У Чорному морі перебувають два кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів

Зеленський обговорив із президентом Філіппін питання двосторонніх відносин

Повінь на півдні Німеччини: загинув пожежник, зійшов з колії поїзд, триває евакуація населення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА