11:56 19.01.2020

В аеропорту "Бориспіль" проходить церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі в Ірані, бере участь Зеленський та інші вищі посадові особи

2 хв читати
В аеропорту "Бориспіль" проходить церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі в Ірані, бере участь Зеленський та інші вищі посадові особи

В аеропорту "Бориспіль" проходить церемонія прощання із загиблими членами екіпажу та пасажирами літака авіакомпанії МАУ, що виконував 8 січня рейс PS752 з Тегерана до Києва і був збитий іранськими військовими біля столиці Ірану після зльоту.

У неділю вранці Іл-76 Повітряних сил Збройних сил України доставив тіла загиблих українців на Батьківщину.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в церемонії беруть участь родичі 11 загиблих громадян України: Володимира Гапоненка, Олексія Наумкіна, Сергія Хоменка, Катерини Стадник, Ігоря Матькова, Марії Микитюк, Дениса Лихни, Валерії Овчарук, Юлії Сологуб, Олени Малахової і Ольги Кобюк.

Також присутні президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та інші вищі посадові особи держави. У прощанні беруть участь також українські військовослужбовці.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше Командувач аерокосмічних сил Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

МВС України передало в Тегеран ДНК-зразки родичів загиблих для ідентифікації тіл і повернення їх до Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА