10:11 04.12.2019

ГПУ розробляє стратегію документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності

1 хв читати
ГПУ розробляє стратегію документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності

Генпрокуратура України працює над розробкою стратегії документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, яка має стати "покроковою інструкцією" для органів правопорядку у виконанні покладених на них функцій процесуального керівництва й досудового розслідування в умовах збройного конфлікту та відсутності частини території, повідомив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

"Буде розроблено стратегічний документ про розслідування найтяжчих міжнародних злочинів, щоб мати єдиний алгоритм дій для всіх органів досудового розслідування та прокурорів. Стратегія полегшить кваліфікацію правопорушень, допоможе отримати більш якісну аналітику, опише методи збору доказів і документування воєнних злочинів. Коли на власні очі бачиш наслідки збройного конфлікту, коли спілкуєшся з людьми не в Києві, а безпосередньо на місці подій, це дає більше розуміння, з чим і ким ми маємо справу", - цитує Мамедова прес-служба Генпрокуратури.

Крім того, заступник генпрокурора в рамках поїздки до Луганської області провів робочу зустріч із головою Станично-Луганської райдержадміністрації Юрієм Золкіним. Зокрема, обговорили питання напрацювання законодавства щодо перехідного правосуддя, тобто у постконфліктний період; формування реєстру постраждалих осіб та об’єктів нерухомості в ході бойових дій; проблематику з нав’язуванням отримання працівниками бюджетної сфери на окупованих територіях паспортів РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА