21:14 07.11.2019

Сквер Небесної сотні залишиться в держвласності - КМДА

1 хв читати
Сквер Небесної сотні залишиться в держвласності - КМДА

Господарський суд Києва залишив без розгляду заяву компанії GPP Developers LTD щодо земельної ділянки під сквером Небесної сотні, повідомив радник київського міського голови Володимир Бондаренко.

"Господарський суд Києва залишив без розгляду заяву компанії GPP Developers LTD щодо скверу Небесної сотні про перегляд судових рішень. Сквер збережено у державній власності", - написав Бондаренко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації в четвер.

У КМДА нагадали, що раніше компанія GPP Developers LTD подала заяву про перегляд судового рішення, яким сквер повернули місту, за нововиявленими обставинами: нібито через "неправильно проведену експертизу щодо належності земельної ділянки до земель історико-культурного призначення".

Місто спільно з жителями відстоювало в суді повернення земельної ділянки під сквером Небесної сотні в державну власність із 2014 року, щоб не допустити її забудови колишніми власниками.

2 серпня 2017 року Вищий госпсуд України відхилив скаргу представника компанії-забудовника і залишив у силі рішення господарських судів попередніх інстанцій, за якими земельні ділянки скверу Небесної сотні повернено у власність киян.

14 травня 2018 року Верховний Суд остаточно повернув у власність держави земельну ділянку на вулиці Михайлівській, 24-26 у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА