08:27 06.11.2019

Волкер: Трамп не висував як умову зустрічі із Зеленським ведення Україною розслідування, пов'язаного з виборами США 2016 р

2 хв читати
Волкер: Трамп не висував як умову зустрічі із Зеленським ведення Україною розслідування, пов'язаного з виборами США 2016 р

Екс-спецпредставник США в Україні Курт Волкер при наданні свідчень у Конгресі заявив, що президент США Дональд Трамп не вимагав від української влади проводити розслідування, пов'язане з виборами США 2016 року, як умову для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми запитали Волкера: "Трамп коли-небудь відмовляв у зустрічі з президентом Зеленським, поки українці не дадуть зобов'язання розслідувати обвинувачення, пов'язані з виборами 2016 року?", - написав конгресмен Джим Джордан в Twitter

"Відповідь на це питання - ні, ніякого взаємозв'язку немає", - відповів Волкер, згідно зі стенограмою свідчень, витяги з яких оприлюднив конгресмен.

Зі свого боку постпред США в ЄС Гордон Сондланд під час надання свідчень у конгресі заявив, що умовою для зустрічі президента Дональда Трампа з українським керівництвом було розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина.

"Якщо ви маєте на увазі, що ті умови, які мали бути виконані до зустрічі, то таким було моє розуміння", - сказав він, згідно зі стенограмою свідчень.

Згідно зі стенограмою свідчень, які він дав конгресменам з трьох комітетів палати представників США, Сондланд додав, що не знав про зв'язок між газовою компанією Burisma і сім'єю Байденів до липня. Burisma - українська газова компанія, в якій працював син Джо Байдена - Хантер.

На питання, чи вважає він незаконними спроби адвоката Трампа Руді Джуліані домогтися розслідування щодо Байденів, він відповів, що "точно не знає, але здається, це недобре". "Я не адвокат, але я так вважаю (незаконно - ІФ)", - сказав Сондланд.

Три комітети палати представників США у вівторок опублікували стенограми зі свідченнями, отриманими в межах процедури імпічменту президента США від Сондланда і колишнього спецпредставника США з України Курта Волкера.

"Зі свідчень випливає, що в обмін на заяву (про те, що уряд України веде розслідування щодо сім'ї Байденів або компанії Burisma - ІФ) Трамп надав би президенту України зустріч в Білому домі, яку той прагнув отримати, а потім мільйони доларів критично необхідної військової допомоги", - йдеться в заяві керівників комітетів з розвідки, закордонних справ та безпекового нагляду.

У понеділок комітети опублікували перші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту. Так, були опубліковані свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, який пішов у відставку в жовтні, і колишнього посла США в Україні Мері Йованович. Бесіди з чиновниками відбувалися за зачиненими дверима.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

Президент України підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА