11:36 05.11.2019

СБУ ліквідувала масштабний конвертцентр у Запоріжжі

1 хв читати
СБУ ліквідувала масштабний конвертцентр у Запоріжжі

Служба безпеки України блокувала діяльність конвертаційного центру в Запоріжжі, через який у "тінь" було виведено майже 100 млн гривень, серед його замовників були і державні підприємства.

"Організували "конверт" майже рік тому двоє жителів обласного центру. Вони надавали клієнтам "послуги" із переведення коштів у готівку через здійснення фіктивних фінансово-господарських операцій. Конвертцентр також забезпечував штучну мінімізацію податкових платежів до бюджету. Серед "клієнтів" зловмисників було понад 50 комерційних структур реального сектору економіки та декілька державних підприємств регіону", - повідомляється на сайті СБУ у вівторок.

Під час обшуків в офісі конвертцентру правоохоронці вилучили печатки підконтрольних підприємств, бухгалтерську та банківську документації, чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність. Виявлено також понад 600 тис. грн і EUR15 тис.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) та ч. 1 і 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії, вирішується питання про притягнення до відповідальності керівництва підприємств-клієнтів конвертцентру для відшкодування завданих держбюджету збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА