08:39 16.10.2019

Понад 70 людей постраждали під час заворушень в Каталонії

2 хв читати
Понад 70 людей постраждали під час заворушень в Каталонії

У кількох містах Каталонії в другій половині вівторка відбулися заворушення і зіткнення між поліцією і протестуючими. На всій території автономного співтовариства у другій день протестів заарештували щонайменше 25 осіб, 74 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє El Pais.

За даними видання, в протестних акціях взяли участь десятки тисяч людей. Основні події відбувалися в Барселоні і Жироні. Також протестуючі вийшли на вулиці Таррагони, Льєйди і Сабаделя.

Як зазначає газета, в Барселоні в мітингу взяли участь близько 40 тис. людей. Частина протестуючих проявляла агресію щодо співробітників правоохоронних органів, кидаючи в них пляшки, петарди і металеві огорожі. У відповідь поліцейські застосували кийки і спецзасоби. Крім того, учасники протестів намагалися спорудити в центрі міста барикади, підпалювали сміттєві баки і били вітрини магазинів. El Pais повідомляє, що правоохоронні органи застосовували силу щодо мітингувальників і в інших містах Каталонії.

За даними El Mundo, на вулиці Жирони вийшли близько 9 тис. людей. Загалом, як зазначає видання, тут протести відбувалися мирно, однак деякі учасники мітингу кидали різні предмети в поліцейські кордони. У Таррагоні близько 500 протестувальників закидали адміністративну будівлю кульками з фарбою та іншими предметами. Поліцейські відкрили в них вогонь пластиковими кулями, повідомляє газета.

У понеділок, 14 жовтня, Верховний суд Іспанії засудив дев'ятьох лідерів Каталонії до тривалих термінів позбавлення волі. Зокрема, 13 років в'язниці отримав екс-заступник глави уряду Каталонії Оріол Жункерас, по 12 років отримали колишній керівник регіонального управління у зовнішньополітичних справах Рауль Ромева і його секретар Жорді Туруль. Екс-глава женералітета (парламенту і уряду) Каталонії Карлес Пучдемон, який проживає в Бельгії з 2018 року, назвав вироки варварством. Верховний суд країни також видав ордер на його арешт.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

Окупанти вночі та вранці обстріляли дві громади Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА