13:53 04.10.2019

У затриманого лікаря-трасплантолога Інституту Шалімова з банківської скриньки вилучили $840 тис.

1 хв читати
У затриманого лікаря-трасплантолога Інституту Шалімова з банківської скриньки вилучили $840 тис.

Правоохоронці вилучили $840 тис. із банківської скриньки затриманого у четвер завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології ім. Шалімова Національної академії медичних наук України, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"На фото 840 тисяч доларів США. Ці кошти були вилучені вчора з банківської скриньки лікаря-трансплантолога, затриманого на хабарі. З урахуванням усіх обшуків загальна сума вилучених коштів становить близько 1 млн доларів США", - написала Максимець на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, проілюструвавши фотографіями вилучених готівкових коштів.

Як повідомлялося, заввідділу трансплантації та хірургії печінки Інституту ім. Шалімова було затримано в четвер під час отримання хабара в розмірі $20 тис. за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію. Під час проведення невідкладних слідчих дій у робочому кабінеті затриманого та в його приміщеннях було вилучено предмет неправомірної вигоди, а також грошові кошти в сумі понад $60 тис.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, ведуться слідчі дії.

СБУ повідомила про викриття керівників відділення одного з інститутів Національної академії медичних наук, які вимагали у пацієнтів гроші за проведення операцій. За даними спецслужби, затримано "організатора протиправної схеми", тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних у протиправному механізмі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА