15:05 19.09.2019

Затриманий чоловік, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, не обвинувачуватиметься в підготовці теракту - Крищенко

2 хв читати
Затриманий чоловік, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, не обвинувачуватиметься в підготовці теракту - Крищенко

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що чоловік, який напередодні погрожував підірвати міст Метро в Києві, не обвинувачуватиметься за статтею "підготовка теракту".

"У прокуратурі вже погоджено підозру... за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ст.259 (неправдиве повідомлення про мінування)... Обвинувачення в підготовці теракту поліція не висуватиме, це узгоджена позиція з прокуратурою", - сказав Крищенко на брифінгу в четвер.

Він розповів, що затриманий чоловік наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ). "Проведено кілька невідкладних обшуків, нічого кримінального, зброї, вибухівки, не знайдено", - повідомив Крищенко.

За його словами, поки що не підготовлено подання до суду на обрання запобіжного заходу.

Говорячи про біографічні дані затриманого, Крищенко розповів, що цей чоловік народився в Криму, з 2014 року брав участь в АТО.

Начальник київського главку також повідомив, що під час затримання у чоловіка було вилучено карабін і помпову рушницю. "Стріляв по дрону з помпової рушниці. Влучив він чи були інші обставини - не знаю, але дрон упав. Вибухівки в нього не було - ні при ньому, ні в автомобілі", - наголосив він.

Крищенко повідомив, що в затриманого взяли "всі його біологічні зразки, кров і т.д. на вміст наркотичних або алкогольних речовин", через певний час "ми зможемо повідомити (результати)".

"З мого досвіду, і як я можу візуально оцінити, він був під дією якихось речовин, тому якогось конкретного діалогу не було (з затриманим у правоохоронців - ІФ), фрази обривисті", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА