18:23 04.09.2019

Суд ухвалив рішення про примусовий привід Гонтаревої до ДБР, буде вжито заходів для виконання цього рішення

2 хв читати
Суд ухвалив рішення про примусовий привід Гонтаревої до ДБР, буде вжито заходів для виконання цього рішення

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про примусовий привід екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР) у рамках розслідування справи про зловживання службовими повноваженнями.

"Справді, є рішення суду про примусовий привід Гонтаревої на допит до ДБР", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

При цьому вона додала: "ДБР доручає оперативним підрозділам інших правоохоронних органів реалізувати рішення суду та вжити заходів для примусового приводу Гонтаревої".

Водночас прес-секретар ДБР не уточнила, як це може бути зроблено.

Як повідомлялося, на сайті Генпрокуратури України у квітні були розміщені повістки, зокрема тодішньому заступнику глави Адміністрації президента Олексію Філатову, екс-главі НБУ Гонтаревій і керуючому партнеру та співвласнику інвестгрупи ICU Костянтину Стеценку. Їх викликали до слідчого в особливо важливих справах для вручення повідомлення про підозру та проведення допиту як підозрюваних у рамках кримінального провадження стосовно бізнесмена Сергія Курченка. Йдеться про кримінальне провадження №12013220540000400 від 31 січня 2013 року.

У березні 2019 року прокурор Костянтин Кулик уже заявляв про повідомлення про підозри зазначеним особам, проте тоді Генпрокуратура поінформувала, що так зване повідомлення про підозру Гонтаревій, Стеценку та Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства.

Інвестиційна група ICU заявила про відсутність порушень у діях групи під час здійснення операцій купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у 2014 році, в яких ICU була брокером з боку Аграрного фонду й за якими Генпрокуратура хотіла допитати Стеценка.

Пізніше на сайті Генпрокуратури було розміщено повістки про виклик на допит на 12 серпня Гонтаревої, Філатова та Стеценка у "справі Курченка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА