14:30 09.08.2019

Керівники НАБУ і САП очікують старту ВАКС і ухвалення новою ВР необхідних для роботи антикорупційних органів законопроектів

2 хв читати
Керівники НАБУ і САП очікують старту ВАКС і ухвалення новою ВР необхідних для роботи антикорупційних органів законопроектів

Керівники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький очікують старту роботи Вищого антикорупційного суду та сподіваються на ухвалення Верховною Радою низки законопроектів, важливих для роботи антикорупційних органів.

У п'ятницю на прес-конференції в Києві Ситник наголосив, що необхідно повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, а також врегулювати ситуацію, що склалася після рішення Конституційного Суду про позбавлення НАБУ права подавати позови щодо угод у кримінальних провадженнях.

"Є варіант, як повернути ці повноваження НАБУ і САП. Тому я сподіваюся, що з початком роботи нового парламенту ці законопроекти буде ухвалено", - сказав Ситник.

Директор НАБУ також висловив сподівання, що антикорупційний суд розпочне свою роботу вчасно, 5 вересня.

"Ми розробили досить великий багаж справ, який нині чекає на своє рішення в судах", - зазначив він.

"Сподіваюся, що буде внесено зміни до закону про Вищий антикорупційний суд у частині усунення ризиків блокування його роботи дуже великою кількістю справ", - наголосив директор НАБУ.

У свою чергу керівник САП заявив: "В Антикорупційного суду роботи буде достатньо, і прокурори, як ніхто інший, очікують запуску роботи Антикорупційного суду і власне ухвалення вироків".

За словами Холодницького, прокурори САП готові до передачі всіх антикорупційних справ новому суду і підтримання публічного обвинувачення у Вищому антикорупційному суді.

Керівник САП також поділяє очікування свого колеги Ситника щодо низки законопроектів, які має ухвалити невідкладно нова Верховна Рада.

"Сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить рішення про відновлення відповідальності за незаконне збагачення в тій чи іншій редакції", - додав Холодницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА