14:38 02.08.2019

ЗРК "Печора" та 36 ракет, вилучені в "Рособоронекспорту" під час спроби вивезення до Еритреї, передано Міноборони України

2 хв читати
ЗРК "Печора" та 36 ракет, вилучені в "Рособоронекспорту" під час спроби вивезення до Еритреї, передано Міноборони України

Вилучені у представників РФ у березні 2019 року зенітно-ракетний комплекс С-125 "Печора" разом із 36 зенітними ракетами класу земля-повітря 5В27Д передано Міністерству оборони України, повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Пам'ятаєте заарештований на одному зі складів Миколаївщини зенітно-ракетний комплекс ... у повному бойовому оснащенні, разом із супутнім обладнанням та іншим озброєнням, який намагалися незаконно перемістити через митний кордон України до держави Еритрея? ... Сьогодні Головна військова прокуратура спільно з СБУ, ДП "Укроборонсервіс" і Миколаївською митницею забезпечили фактичну передачу Міністерству оборони України зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора", - написала Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Вона додала, що "тепер ЗРК, оснащений 36 ракетами, захищатиме українську землю".

Як повідомлялося, наприкінці березня 2019 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в період з 2007 року службові особи "Рособоронекспорту" з РФ за попередньою змовою зі службовими особами підприємства оборонно-промислового комплексу України здійснили незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а саме 36 зенітних ракет "земля-повітря" 5B27Д, які входять до складу ракетного комплексу С-125 "Печора" в повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням. У січні 2019 року було порушено кримінальне провадження.

За словами генпрокурора, представники РФ у 2007 році намагалися за підробленими документами передати нібито до Еритреї, а можливо – й до інших країн після певних маніпуляцій із документацією для того, щоб підірвати імідж України, сучасний ракетний комплекс РФ.

У свою чергу головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, що ракетний комплекс було виявлено під час інвентаризації місць зберігання, яку проводить Військова прокуратура і СБУ, щодо наявності необлікованого військового обладнання або майна подвійного призначення. Він зазначив, що це устаткування не стояло на обліку й було знайдено в одному з морських портів України.

У СБУ зазначили, що військовий вантаж ВАТ "Рособоронекспорт" зберігався не відповідно до найменування та фактичних виробів, а тільки за кількістю тари й орієнтовною вагою. Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці, крім згаданих ракет до ЗРК С-125, додатково вилучили на території одного з морських портів гранатомети РПГ-7, РПГ-18 і РПГ-22, протитанкові міни ТМ-62М, протипіхотні міни МОН-100 і тротилові шашки загальною вагою понад 200 кг. Також було виявлено гранати до РПГ-7, упаковки порохового заряду до ПГ-7ПМ, коробки з електродетонаторами й детонатори МВЧ-62.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА