16:02 01.08.2019

Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

2 хв читати
Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

Підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" у с. Губщина Валківського району Харківської області Костянтина Рапоту оголошено в розшук, оскільки він переховується від органів досудового слідства.

"Співробітники слідчого управління ГУ НП у Харківській області розшукують Рапоту Костянтина Олексійовича, 1985 року народження, уродженця села Мельникове Валківського району Харківської області, який переховується від органів досудового розслідування", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Харківській області.

Рапоту підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, спроба захопити сільгосппідприємство "Маяк" сталася 23 липня близько 23:00, але їй запобігли правоохоронці.

Поліція затримала 46 осіб, серед яких громадяни Російської Федерації та жителів тимчасово окупованих територій. У затриманих було виявлено й вилучено три димові шашки, чотири газові балончики, три ліхтарики-шокери, мисливський, розкладний, а також кухонні ножі тощо. Усім затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.

За заявою керівника сільгосппідприємства до ЄРДР також внесено зведення про здійснення шахрайства та підроблення документів з метою незаконного заволодіння майном (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

26 липня Київський райсуд Харкова узяв одного підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, а ще 45 обрав запобіжний захід у вигляді часткового нічного домашнього арешту.

30 липня місцевий інформаційний сайт Newsroom оприлюднив відеозвернення Рапоти, в якому той стверджує, що є законним керівником "Маяка", відкидає звинувачення в рейдерстві і називає затримання 46 осіб, яких, за його словами, було найнято для охорони території, незаконним. Рапота також просить прокурора Харківської області Юрія Данильченка об'єктивно розслідувати кримінальне провадження і на час слідства відсторонити від обійманих посад начальника Валківського відділу поліції Ярослава Жидовцева та керівника слідчого відділу Валківського ВП Володимира Стародубцева.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА