15:31 30.07.2019

Понад 200 злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, виявили українські поліцейські за півроку - Крищенко

2 хв читати
Понад 200 злочинів, пов'язаних із торгівлею людьми, виявили українські поліцейські за півроку - Крищенко

Протягом перших шести місяців цього року українські поліцейські виявили 214 кримінальних злочинів, передбачених статтею 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (БЗПТЛ) Національної поліції України Артем Крищенко.

"Правоохоронці встановили 170 українців, які постраждали від торгівлі людьми. Серед них - п'ятеро дітей... У рамках 190 кримінальних проваджень цієї категорії слідчі повідомили про підозру особам, що їх вчинили. Досудове розслідування вже завершено в 104 кримінальних провадженнях, відкритих за фактами торгівлі людьми", - сказав Крищенко у вівторок, 30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, повідомляє прес-служба Нацполіції України.

За його словами, серед 170 людей, які стали жертвами дій зловмисників, 98 чоловіків, 67 жінок, троє неповнолітніх і двоє малолітніх дітей.

Крищенко зазначив, що за 6 місяців 2019 року поліцейські викрили чотири організовані групи, які діяли у сфері торгівлі людьми. Їхня діяльність поширювалася на території п'яти областей і Києва.

"Загалом поліцейські підрозділи БЗПТЛ припинили діяльність 19 організованих груп. До складу цих груп входили 68 учасників. Найпоширенішою формою торгівлі людьми стала трудова експлуатація - це 94 факти. Також поліцейські встановили 84 факти торгівлі людьми у формі сексуальної експлуатації", - розповів він.

Начальник департаменту додав, що зазвичай жертвами зловмисників стають жінки, які не працюють, мають на утриманні дітей, розлучені, котрі перебувають у скрутному матеріальному становищі. Також припинено 30 фактів торгівлі людьми у формі залучення громадян у злочинну діяльність. Найбільш вразливою категорією громадян тут стали чоловіки віком від 25 до 35 років.

"Зазвичай постраждалих вербували для роботи кур'єрами з доставки фасованого товару. Так шляхом обману зловмисники змушували жертв брати участь у наркотрафіку", - сказав Крищенко.

Він повідомив, що слідчі відкрили три кримінальні провадження за фактами торгівлі дітьми. Йдеться і про продаж з метою усиновлення, і про передання з метою експлуатації. Зокрема, в червні цього року у Львівському міжнародному аеропорту поліцейські затримали 38-річну жінку, яка намагалася продати свою дитину для сексуальної експлуатації за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА