13:45 15.07.2019

Денісова сподівається, що у вівторок український та російський омбудсмени обміняються списками затриманих українців і росіян

2 хв читати
Денісова сподівається, що у вівторок український та російський омбудсмени обміняються списками затриманих українців і росіян

 Український омбудсмен Людмила Денісова очікує, що у вівторок, 16 липня, їй вдасться обмінятися списками утримуваних в ув’язненні громадян України та Росії зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою, після чого сторони зможуть перейти до верифікації.

"Завтра, я сподіваюся, під час нашої зустрічі ми обміняємося списками наших громадян на територіях України та Росії, які перебувають у місцях позбавлення волі. Будемо їх верифікувати", - сказала Денісова на спільній прес-конференції з російським омбудсменом у понеділок у Києві.

"Ми продовжимо співпрацю і говоримо про те, що нам треба передати одне одному списки наших громадян. Ми проведемо верифікацію цих громадян, яких утримують, і проводитимемо можливі зустрічі для визначення механізмів їх повернення", - пояснила Денісова.

У свою чергу Москалькова зазначила, що у вівторок омбудсмени двох країн проведуть зустріч у Москві.

"Ми маємо намір провести повну ревізію списків громадян РФ і України, які перебувають на відповідних територіях Росії та України, - у місцях позбавлення волі, і намітити план дій з надання їм гуманітарної допомоги", - сказала російський омбудсмен.

Москалькова також звернула увагу, що за рік від моменту обміну списками в них відбулися зміни.

"Ми сьогодні провели попередню роботу. З російського списку щодо 50 громадян Росії 27 осіб перебувають у місцях позбавлення волі, з них 13 відбувають покарання, стосовно 5 немає рішення апеляційних проваджень, стосовно 8 осіб немає рішення першої судової інстанції, рішення суду першої інстанції не набуло чинності стосовно однієї людини, 23 людини з цього списку перебувають на волі", - розповіла російський омбудсмен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА