09:04 13.07.2019

У Києві невідомий вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета

3 хв читати
У Києві невідомий вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета

У Києві поліцейські розшукують зловмисника, який вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета, повідомив відділ комунікації столичної поліції.

У повідомленні не вказується назва телеканалу, але за даними деяких ЗМІ, йдеться про телеканал "112.Украіна".

"В результаті (обстрілу - ІФ) ніхто не постраждав. Подію кваліфіковано як терористичний акт. У столиці введена спеціальна поліцейська операція із затримання стрілка", - інформує столична поліція.

О 3:40 в поліцію надійшло повідомлення про те, що місцеві жителі чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській в Шевченківському районі Києва. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи територіального і Головного управлінь поліції, вибухотехніки, кінологи і екіпажі патрульних.

"Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі і оточили територію, прилеглу до місця злочину. При відпрацюванні знайшли відстріляний тубус гранатомета, який направлять на проведення експертизи", - наголошується в повідомленні.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нині зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до скоєння правопорушення, а також мотиви його здійснення.

Всі зібрані матеріали будуть за підслідністю передані до Служби безпеки України для подальшого розслідування.

Власник телеканалу "112. Україна", а також телеканалів NewsOne і ZIK - народний депутат України Тарас Козак (фракція "Опозиційний блок").

Тарас Козак входить до першої десятки виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

У березні минулого року "Братство" Дмитра Корчинського блокувало офіс телеканалу "ZIK, у зв'язку з підготовку зміни власника та інформаційної політики. "Медведчук має намір купити ZIK... Активісти "Братства" почали цілодобове пікетування ZIK'а з метою продемонструвати готовність знищити цей канал в разі остаточного придбання його Москвою", – заявив тоді Корчинський.

У жовтні минулого року партія ""Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявила, що "офіційна зміна власника телеканалу NewsOne на народного депутата Козака – особи з близького оточення Віктора Медведчука – є остаточним і беззаперечним доказом того, що цим ідеологічним бенефіціаром телеканалу є Росія, а справжнім власником – Медведчук".

Водночас заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук на засіданні Верховної Ради 11 липня 2019 року заявила, що у Нацради немає доказів зв'язку телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK з главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

"Ми живемо в правовій державі, тому керуємося виключно нормами закону... насправді ці канали куплені підставною особою, тобто зв'язку з Медведчуком ми довести не можемо", - заявила Фещук на вечірньому засіданні Верховної Ради у четвер.

Вона також повідомила, що Нацрада з телебачення і радіомовлення співпрацює з Антимонопольним комітетом України для встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK. Заступник голови Нацради уточнила, що "ці дії вже почалися після того, як стало відомо, що пан Козак (народний депутат від фракції "Опозиційний блок", власник телеканалів "112 Україна" і NewsOne Тарас Козак – ІФ) придбав ZIK".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА