16:24 12.07.2019

Військова бронемашина "Козак-2М1" успішно пройшла держвипробування

2 хв читати
Військова бронемашина "Козак-2М1" успішно пройшла держвипробування

В Україні успішно завершилися державні випробування броньованої колісної машини "Козак-2М1", призначеної для виконання широкого спектру бойових завдань, повідомляється на сайті Ліги оборонних підприємств.

"Це перші в історії незалежної України випробування броньованої машини такого класу. "Козак-2М1" - це повноцінний броньовик для виконання широкого кола бойових завдань. "Козак-2М1" навіть класифікований інакше - як "броньована бойова колісна машина". По суті, "Козак-2М1" - це компактний БТР", - зазначив голова правління ліги, голова ради директорів ПрАТ "НВО "Практика" Олег Висоцький.

За його словами, "Козак-2М1" – це машина військового типу: без рами, з несним корпусом, має хорошу прохідність, високу швидкість і стійкість, а також компактний за висотою, що знижує його уразливість.

Висоцький зазначив, що на початку 2016 року Міністерство оборони проводило відомчі порівняльні випробування 11 бронемашин різних виробників, але лише три з них потім пройшли і держвипробування, зокрема і Козак-2М1, одна з машин держвипробування не пройшла. У "Козака-2М1" вони тривали з жовтня 2018-го до липня 2019 року, за цей час машину перевірили за більш ніж 50 методиками, випробовували в умовах, максимально наближених до бойових.

Голова правління ліги розповів, що в усьому світі є не більше ніж десять виробників, що випускають машини такого класу - в США, Швейцарії та Франції, а на пострадянському просторі її аналогів ніхто більше самостійно не створив.

"Випробування автомобіля "Козак-2М1" - це успіх не лише "Практики". Це спільний успіх усього оборонно-промислового комплексу, Міністерства оборони і Збройних сил України. У роботі зі створення машини брала участь велика кількість підприємств - і приватних, і державних. Це великий успіх нас усіх", - резюмував Висоцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА