12:37 06.07.2019

Садовий повідомив, що у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

2 хв читати
Садовий повідомив, що у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у вересні буде визначено переможця тендеру на будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів (ТПВ) у Львові в рамках спільного проекту з ЄБРР, і вже в 2019 році розпочнеться його будівництво, яке триватиме два роки.

"Вже проведено перший тендер, з 11 компаній, які в ньому брали участь, Залишилося 5. Тендер проводиться за процедурами Європейського Союзу. Ми очікуємо у вересні на фінальне рішення про компанію, яка будуватиме завод. Цього року ми вже почнемо будувати завод. Термін будівництва – два роки. Гроші є, ділянка є, проект є, головне, щоб не було різних провокацій і блокад", - сказав він під час виступу на представленні нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського, коли президент Володимир Зеленський надав йому слово, щоб висловитися з цієї теми.

Садовий зазначив, що це буде міжнародна компанія з величезним досвідом, оскільки всі п'ять компаній, що пройшли перший етап тендеру, побудували у світі багато заводів.

Мер Львова також зазначив, що у 2019 році розпочнеться і рекультивація Грибовицького полігону побутових відходів у рамках проекту ЄБРР. "Загалом, я думаю, що якщо не буде провокацій, різних блокад, які були раніше, то ми нормально, якісно рухатимемося вперед", - сказав він.

Як повідомлялося, 1 червня 2018 року Львівська міська рада та ЄБРР підписали договір на загальну суму 35 млн євро, призначених для будівництва заводу з переробки відходів та рекультивації Грибовицького полігону.

Список компаній, які подали заявки: Eggersmann Anlagenbau GmbH (Німеччина), Control Process S.A. (Польща), СМЕС (China Machinery Engineering Corporation, КНР); Ceres Group SAS (Франція), ECONOVA (АТ ЕКОНОВА, Польща), HELECTOR S. A (Греция), M-U-T (Австрія), JV EFACEC-TAHAL (Израиль), Atzwanger AG (Италия), Axis-Waste Treatment Technologies (Нідерланди), RIKO, industrijski, gradbeni inženiring in leasing, d.o.o. (Словенія), 3 B Hungaria (Угорщина)

Відповідно до вимог тендеру, будівництво заводу, здатного переробити 240 тисяч тонн відходів на рік, триватиме 24 місяці. Після запуску переможець тендеру ще рік обслуговуватиме комплекс і здійснюватиме підготовку місцевих фахівців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА