19:28 04.07.2019

Заарештовано працівника підприємства ОПК, що передавав розвідці РФ інформацію військового характеру

2 хв читати
Заарештовано працівника підприємства ОПК, що передавав розвідці РФ інформацію військового характеру

Українські правоохоронці затримали, а суд у Києві заарештував працівника одного з державних підприємств оборонно-промислового комплексу країни, підозрюваного у здійсненні держзради на шкоду обороноздатності та держбезпеці України у формі надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, повідомляє Генпрокуратура.

"Слідство встановило, що працівник одного з державних підприємств оборонно-промислового комплексу під час перебування на території Російської Федерації в 2014 році був завербований співробітником 316-го розвідувального центру Головного управління (колишнє ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації з метою збирання та передачі інформації військового характеру для використання під час проведення підривної діяльності проти нашої країни", - йдеться в оприлюдненому в четвер повідомленні.

У Генпрокуратурі розповіли, що в подальшому зазначений громадянин України, на виконання завдань російської розвідки, за грошову винагороду збирав та передавав інформацію про кількісний і якісний склад військової техніки ЗСУ, яка надходила на ремонт до державного оборонного підприємства, стан її боєготовності, комплектності, приналежності до конкретних військових частин та інші відомості військового характеру, що, у свою чергу, може завдати шкоди держбезпеці та обороноздатності України.

"3 липня 2019 року під час спроби перетину державного кордону України у напрямку Російської Федерації слідчі та оперативні співробітники СБУ затримали зазначену особу в порядку ст. 208 КПК України та вилучили флеш-носії і мобільні телефони з інформацією, яку останній мав передати співробітнику ГУ ГШ ЗС РФ під час чергової зустрічі в м. Воронежі (РФ)", - інформують у відомстві.

Того самого дня зазначеній особі повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

"4 липня слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва стосовно підозрюваного застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з одночасним визначенням застави розміром 1,7 млн грн", - повідомили в Генпрокуратурі та додали, що в кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі та інші процесуальні дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА