20:14 24.06.2019

Невідомі облили червоною фарбою пам'ятний знак воїнам УПА в Харкові - поліція

2 хв читати

Поліція Харкова розшукує невідомих, які облили червоною фарбою пам'ятний знак воїнам Української повстанської армії (УПА) в Молодіжному парку міста.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, інформація про подію надійшла до поліції о 16:34 понеділка. "Інформацію зареєстровано в Журналі єдиного обліку правопорушень Київського відділу поліції (Харкова - ІФ). Зібрано первинний матеріал. Наразі проводиться перевірка", - йдеться в повідомленні.

Пам'ятний знак УПА в Молодіжному парку в Харкові встановила Харківська обласна організація Народного Руху України в 1992 році з дозволу Харківської міськради. Неодноразово були спроби знести його або зруйнувати, незважаючи на те, що пам'ятник розташований за 100 метрів від Київського райвідділу міліції.

20 грудня 2006 р. пам'ятний знак знесли члени Євразійського союзу молоді, але незабаром його відновили. Пізніше представники лівих політичних партій неодноразово вимагали від міської влади знести пам'ятний знак УПА.

26 квітня 2013 р. невідомі викрали частину пам'ятника - масивний гранітний камінь. Міліція внесла цей факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

6 лютого 2014 р. пам'ятний хрест викрали невідомі. Але незабаром його знову відновили.

У грудні 2014 р. пам'ятний знак підірвали невідомі. Голова Харківської ОДА Ігор Балута пообіцяв, що винних у вибуху буде покарано, а сам пам'ятний знак - відновлено.

У ніч на 14 жовтня 2017 р. та 14 березня 2018 р. невідомі облили пам'ятний знак УПА червоною фарбою, а 8 квітня 2019 року - його закидали будівельним сміттям і харчовими відходами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

Прем'єр Ісландії прийняв запрошення на Саміт миру й має намір залучити більше країн Глобального Півдня - Зеленський

Поблизу м. Дніпра збито російську авіаракету - ПК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА