08:47 14.06.2019

Країни-члени ІМО закликали Росію виконати рішення морського трибуналу ООН щодо затриманих українських моряків

2 хв читати
Країни-члени ІМО закликали Росію виконати рішення морського трибуналу ООН щодо затриманих українських моряків

32 країни-члени Міжнародної морської організації закликали Росію в Міжнародній морській організації (ІМО) до негайного виконання наказу Міжнародного трибуналу з морського права у справі силового захоплення українських суден і моряків у районі Керченської протоки, повідомили в посольстві України у Великій Британії.

"13 червня в рамках сесії Комітету з безпеки на морі Міжнародної морської організації в Лондоні країни ЄС, Грузія, Ісландія, Канада і США закликали Росію до негайного виконання наказу Міжнародного трибуналу з морського права і звільнення незаконно захоплених військово-морських кораблів і 24 членів їхніх екіпажів", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у Facebook у четвер.

Українські дипломати також поінформували, що за результатами розгляду документа "Безпека і охорона навігації в північній частині Чорного моря, в Азовському морі та Керченській протоці", внесеного Україною, було ухвалено рішення розширити моніторинг ситуації з безпекою навігації на Азовське море і Керченську протоку.

"Таким чином, Комітет з безпеки на морі ІМО відреагував на незаконні дії РФ і закликав країни-члени і зацікавлені сторони повідомляти організації про будь-які загрози безпеці навігації в північній частині Чорного моря, в Азовському морі та Керченській протоці, що відтепер стане предметом посиленої уваги з боку зазначеної спеціалізованої установи ООН", - йдеться в повідомленні.

Російські силовики 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї затримали в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" та "Нікополь", що йшли з Одеси до Маріуполя. Судна конвоювали в Керч.

Наразі 24 українцям, що перебували на суднах, серед яких двоє співробітників СБУ, пред'явлено обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, або організованою групою, або із застосуванням насильства чи погрози його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ). Покарання за цією статтею передбачає до шести років ув'язнення. Наприкінці листопада українців перевезли до Москви.

У травні Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення за скаргою України, яка 16 квітня 2019 року звернулася щодо заходів стосовно Росії з вимогою звільнити українських моряків і судна, затримані в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

Нардеп Костенко: Ухвалення законопроєкту про мотивацію військової служби допоможе мобілізації

Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2 у фіналі "Євробачення-2024"

Єрмак у розмові з Шоном Пенном наголосив на важливості поширення інформації про майбутній Саміт миру

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА