19:45 20.01.2011

СБУ розслідує справу за статтею "тероризм" після вибухів у Макіївці - Хорошковський

2 хв читати

За фактами вибухів у Макіївці Донецької області порушено кримінальну справу за статтею "тероризм", сказав глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський на брифінгу в Макіївці в четвер.

За його словами, наразі правоохоронці завершили основні дії в рамках розслідування за фактами вибухів. "Гостра частина операції - її вже ніби то завершено. Наразі триває детальне відпрацювання всіх можливих наслідків, які могли б бути. Також відпрацьовується певна кількість осіб, певна кількість автотранспорту, який, знову таки, з певною ймовірністю, могли бути причетні до ранкових вибухів. Іншої інформації наразі немає", - зазначив В. Хорошковський.

Він також заявив, що терористам гроші не передавали

Як повідомлялося, в Макіївці у четвер рано вранці сталися два вибухи. Перший - у центрі міста в районі адмінбудинку ДП "Макіїввугілля", другий - у районі торгового центру "Голден Плаза". Відстань між місцями вибухів - 600 м. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. Зловмисники нібито вимагають грошей від відомих у Макіївці людей. Необхідна сума становить 4,2 млн. євро. Зловмисники погрожують, що якщо ці гроші їм не виплатять, то о 17.00 відбудеться ще п’ять вибухів. Станом на 19.00 інформації про можливі вибухи не надходило.

Раніше інтернет-сайт газети "Сегодня" повідомив, що влада виконує вимоги організаторів вибух: від будівлі виконкому Макіївки виїхали три інкаcаторські машини, повідомляє інтернет-сайт газети "Сегодня". "Від приміщення Кіровського райвиконкому Макіївки, де мав відбутися брифінг глави СБУ з журналістами, виїхали три інкасаторські машини у супроводі великої кількості авто силовиків", пише "Сегодня".

Журналістам, які перебувають біля міськадміністрації, жодних коментарів офіційні особи не надають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА