11:50 13.05.2019

Поліція не допустить протизаконного знесення волонтерського намету в центрі Харкова - начальник главку

2 хв читати
Поліція не допустить протизаконного знесення волонтерського намету в центрі Харкова - начальник главку

Волонтерський намет "Усе для перемоги", встановлений на пл. Свободи в Харкові навпроти будівлі обласної державної адміністрації не може бути знесено за приписом комунальних служб, вважає начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко.

"Приписом комунальної служби знести цей намет неможливо. Це неправильно, цього не буде допущено... Жодних протизаконних дій Національна поліція не допустить", - сказав В.Сокуренко в понеділок, відповідаючи на запитання народних депутатів під час виїзного засідання в Харкові парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства Катерини Гандзюк і нападів на громадських активістів.

Він наголосив, що повідомлення про встановлення намету було подано у встановленому законом порядку, і ухвалити рішення про його заборону може лише суд. "Заборонити може лише суд. Якщо буде рішення суду про заборону - це питання розглядатиме вже в іншій площині... Мені складно уявити, який суддя в Харкові прийме рішення знести цей намет", - сказав В.Сокуренко.

У свою чергу прокурор Харківської області Юрій Данильченко, який також був на засіданні комісії, пообіцяв, що якщо суд ухвалить рішення про знос намету, на нього буде подано апеляцію й одразу ж заявлено клопотання про припинення рішення суду першої інстанції до її розгляду по суті.

Намет "Усе для перемоги" встановили на пл. Свободи проукраїнські активісти в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійною спільною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії та переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того самого дня Г.Кернес заявив про підтримку петиції та пообіцяв зробити усе від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було оприлюднено припис департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його було встановлено самовільно та з порушеннями законодавства. У документі зазначено, що якщо протягом трьох днів намет не буде демонтовано добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

Життю прем'єра Словаччини нічого не загрожує - віцепрем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА